Geen grap: de Crocs komen terug!

Geen grap: de Crocs komen terug!

Door Darcy

Op schoenengebied zijn er een aantal trends waarvan nooit duidelijk zal worden of ze nou tof zijn of niet. Some love ‘em, some hate ‘em. Kandidaten zijn de Birkenstock, Uggs, sneakerhakken en natuurlijk de Crocs. Hoewel het aandeel dat niet bepaald fan is van deze lichtgewicht instappers waarschijnlijk groter is, lijkt het erop dat de die hard fans in de zomer van 2017 hun geluk niet op kunnen. De Crocs komen terug!

Onverwacht, denk je? Eigenlijk valt dat wel mee. Eerder al ging de Birkenstock Arizona binnen één seizoen van het boegbeeld van het geitenwollensokken-imago naar de hippe slipper waar we deze zomer onmogelijk omheen konden. Het enige dat hiervoor nodig was: een verschijning op de catwalk. En laat dat nou precies zijn waar Christopher Kane voor zorgde tijdens London Fashion Week, zo’n twee weken geleden. Voor zijn modellen geen torenhoge hakken of ingewikkelde creaties: zij liepen er comfy bij op, jawel, Crocs!

Crocs 2.0

Maar om die modellen nou op kale Crocs de catwalk te laten betreden is ook weer wat. De omstreden stappers kregen natuurlijk eerst een upgrade om ze fashion-proof te maken, in de vorm van glimmende stenen in de gaatjes en een gaaf marmeren effect, passend bij de outfits van de dames. Wacht even, hoor. Zien we dat nou goed? Is de Croc, na jaren door het slijk te zijn gehaald, nu op weg een serieus fashion icon te worden?!

Wat Christopher Kane kan, kun jij ook

Wat Christopher Kane kan, kun jij ook. Benodigdheden: nieuwe Crocs, likje verf, decoratiemateriaal en een flinke dosis creativiteit. En als je nog steeds twijfelt over deze trend: dat snappen we heus. In de mode worden nu eenmaal grenzen opgezocht en dat is soms even wennen. Maar wie weet gaan de Crocs nu echt de Birkenstocks en de sokken-in-sandalen achterna, en kunnen we ze uiteindelijk toch een plekje geven in onze garderobe. Ze lopen in ieder geval heerlijk.