Dit is Sacha's nieuwe collectie: Est. 1909!

Dit is Sacha's nieuwe collectie: Est. 1909!

Door Eefje

Sneakerliefhebbers kunnen vanaf vandaag hun verlanglijstje weer zien groeien: het Nederlandse schoenenmerk Sacha heeft namelijk gisteren voor het eerst een sneakercollectie gelanceerd. Wij waren bij de exclusieve launch en hebben alle ins en outs voor je op een rij gezet!

Sneakers met een eigentijds karakter

Sneakers worden natuurlijk niet meer alleen geassocieerd met sporten, maar ook met mode. Ze zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld en ze zijn ongekend populair onder zowel mannen als vrouwen. De nieuwe lijn van Sacha heet Est. 1909 - Established in 1909 - , als verwijzing naar het jaartal waarin het merk gestart is. Het merk verkocht eerder wel sportschoenen, maar bracht nooit een volledige lijn op de markt. De collectie staat voor diversiteit in kleuren, stijlen, materialen en modellen en speelt in op de trends van dit moment. See the photo's below! Bij binnenkomst werden we meteen hartelijk ontvangen. De hapjes en drankjes stonden al klaar en er hing een goede sfeer door de muziek die de dj draaide. De sneakers werden ten toon gesteld in een hele lichte ruimte, wat een grote bijdrage heeft geleverd aan de algemene beleving. 

Ladies first

Een ding is zeker: Sacha heeft goed opgelet. De collectie is niet per se verrassend, maar de kleuren, printjes en materialen die dit seizoen hot zijn, zien we terug in bijna alle sneakers. Bijvoorbeeld een dikkere zool, tropische printjes en hoge trainers; ze komen allemaal aan bod. Alle sneakers hebben een eigen naam gekregen; de hoge witte sneakers heten bijvoorbeeld "The Ace Girl", terwijl de zilveren schoenen de naam "The Broozer" hebben meegekregen. Op die manier heeft elke schoen een passende naam, verhaal en karakter. Onze persoonlijke favorieten zijn de witte sneakers met bloemendessin en de  hoge zwart/roze sneakers. Ook leuk: de accessoires die goed bij de sneakers matchen, zoals het kleine portemonneetje of de iets grotere witte clutch.

Heren sneakers

Ook de heren hebben niets te klagen, want de sneakers zien er goed uit! Opvallend is wel dat bijna alle herensneakers overwegend laag zijn. Er worden donkerdere kleuren gebruikt dan bij de dames, waar we vaker wit, beige en zelfs grijs/zilver terugzien. Ondanks dat stelt de Est. 1909-collectie van Sacha absoluut niet teleur, want zelfs voor de heren is er aan accessoires gedacht. De tas en pet hebben bijvoorbeeld een leuk tropisch printje, wat perfect aansluit op de laatste trends en mode. Onze favoriet? De blauwe sneaker, waarvan we hetzelfde model terugzagen bij de dames in een zwart/roze uitvoering.

Alle sneakers uit de Est. 1909-collectie van Sacha zijn vanaf nu verkrijgbaar. Get ready for spring en scoor nu snel een paar!