Expo: Damn Pretty Dutch Shoes

Verliefd op schoenen? Op zoek naar iets leuks om te doen een dezer dagen? Woon je in de buurt van Eindhoven of vind je het geen probleem daarheen te gaan voor iets dat het héél erg waard is? In het geval van ‘check, check, check’ verwijzen we je door naar de Dutch Design Week, in Eindhoven dus, voor de schoenenexpositie Damn Pretty Dutch Shoes.

Vernieuwend volgens ouderwets vakmanschap
Herinner je Chris van den Elzen nog? De vernieuwende schoenontwerper, die we het hemd van het lijf vroegen over de kunstwerken die hij uit de 3D-printer tovert? (Lees hier het inspirerende interview met hem nog een keer.) Samen met Liza Snook van het Virtual Shoe Museum cureerde hij een expositie. Hier vind je de meest bijzondere schoenen van de Nederlandse top, als het aankomt op ontwerptalent. Dat betekent: ongebruikelijke materialen, vernieuwende vormen en verbazingwekkende technieken. En dat alles volgens ouderwets vakmanschap.

De ontwerpers
De vijftien ontwerpers die vertegenwoordigd zijn (en ook regelmatig aanwezig zijn): Amber Ambrose Aurèle, René van den Berg, Janine van den Bosch, Nienke van Dee, Ellis Droog, Chris van den Elzen, Iris van Herpen X United Nude, Chrissie Houtkooper, Alexander Khorikian, Dora Kloppenburg, Peter Popps, Peterson + Stoop, Mandy Rose, Ilja Visser en TOMASenWIES.

Praktische informatie
Je vindt deze Damn Pretty Dutch Shoes bij Piet Hein Eek (Halvemaanstraat 30, 5651 BP, in Eindhoven) en kunt er nog terecht tot en met zondag 25 oktober. Elke dag van 10:00 tot 21:00 uur, en zondag tot 18:00 uur. Mocht je niet in de buurt wonen: dit is zeker een dagtripje waard. Tijdens de Dutch Design Week valt namelijk nog véél meer te zien en te ontdekken! Zie hier het programma.

Beeld: Virtual Shoe Museum (van links naar rechts: Chris van den Elzen, Peter Popps, Chrissie Houtkooper, Ellis Droog)