Vans zijn de nieuwe musthaves

Vans zijn de nieuwe musthaves

Door Darcy

Toen de Stan Smith en de Superstar van adidas hun herintrede deden in het modebeeld, bleek dat - op z’n zachtst gezegd - nogal succesvol. Twee jaar lang was de wereld in de ban van adidas, maar het lijkt erop dat de opvolger zich al heeft gemeld: ook Vans gaat voor de grote comeback. Uit het skatepark, in de spotlight

Comeback, ja, want Vans sneakers waren al eerder helemaal on trend. In de jaren ‘70 werden de sneakers immens populair in de Amerikaanse skatescene. Nog steeds staat het merk bekend als een van de beste skatemerken, maar ook in een dagelijkse look doen de Vans het zeer goed. Wie heeft er een aantal jaren geleden nou niet rondgelopen op de klassieke bootschoen van Vans?

Back on track

En nu is-ie dus terug, als we het publiek dat afgelopen zomer de Fashion Weeks bezocht mogen geloven. Nou ja, niet zozeer dat bootschoenmodel, eigenlijk. Vooral de zwart-witte Old Skool en Sk8-Hi krijgen te maken met een flinke boost in populariteit. Tja, best logisch, als je ook maar één blik werpt op het design: stevig, basic en (dus) tijdloos. Maar Vans zijn Vans, dus schroom vooral niet om voor een gekke kleur, apart model of een toffe print te kiezen. Zo ben jij helemaal hip op je eigen manier.

Vans sneakers combineren?

Oké, plan van aanpak: shop een kersvers paar Vans en bekijk de inspiratiebeelden hieronder. Zoals je ziet maakt het vrij weinig uit of je man, vrouw, jong of oud bent: Vans kunnen onder een broek, onder een jurk, met of zonder sokken, en bij elke kleur. De vraag waar je je dus beter mee kunt bezighouden, is wanneer Vans niét kunnen. Daar hebben wij namelijk nog geen antwoord op. En voor nu: elke keer als je sneakers wilt aantrekken, denk dan aan dit artikel. Mark our words: de Vans komen er aan.