Deichmann

Deichmann is een grote Duitse schoenenwinkelketen, opgericht in Essen, Noordrijn-Westfalen, Duitsland. De zakenkrant Handelsblatt noemde het in 2017 de grootste schoenenverkoper van Europa. Deichmann heeft ongeveer 40.000 werknemers. Het schoenenbedrijf is opgericht in 1913 door Heinz-Horst Deichmann en is 100% eigendom van de familie Deichmann. De oprichtier Heinz-Horst Deichmann in 2014 op 88-jarige leeftijd overleden.

Heinz-Horst Deichmann opende na de dood van zijn vader de eerste schoenenwinkels in Duitsland. Het familiebedrijf goeide uit tot wereldwijde speler. Heinz-Horst Deichmann was filantroop en het bedrijfsmotto van Deichmann was 'De onderneming moet de mensen dienen', waarmee met mensen zowel zijn klanten als zijn personeel bedoeld werden. Het bedrijf wordt nog steeds gerund door de familie. Zijn zoon Heinrich zorgt sinds 1999 voor de dagelijkse leiding van het concern. Tegenwoordig is de Deichmann Group de grootste schoenenretailer van Europa.

In Nederland kun je niet direct schoenen kopen van Deichmann. Wel heeft het merk een aantal dochterondernemingen waarvan er een aantal in Nederland actief zijn.

Dochterondernemingen Deichmann Schoenen

De volgende namen zijn dochterondernemingen: Off Boadway Shoe Warehouse, Dosenbach-Oschner, Buffalo Boots, EA, Rack Room Shoes, Deichmann Shoes en Deichmann Schuhvertriebsgesellschaft.

In Nederland is Deichmann eigenaar van 2 bekende merken. Al sinds 1985 zijn ze eigenaar van de Nederlandse formule vanHaren. Daarnaast heeft Deichman sinds een aantal jaren ook het merk SNIPES naar Nederland gebracht.

vanHaren
Ga naar vanHaren >>

SNIPES
Gan aar SNIPES >>