Revolutie: de verwisselbare hak

Revolutie: de verwisselbare hak

door Britte

Het is zo’n uitvinding waarvan je denkt: ‘ja, logisch’. En ook: ‘was dit er dan nog niet? Waarom eigenlijk niet? En waarom - verdorie - ben ik hier dan niet mee gekomen?’ We hebben het over de schoen met verwisselbare hak. Hij komt eraan, namelijk. Wat zeggen we? Hij is er al! Tanya Heath Tanya Heath Paris begon in Frankrijk, en twee jonge Nederlandse meiden (22!) haalden het concept richting de Lage Landen. Het idee: je kiest een schoen (prijsrange: tussen de € 335,- en € 500,-), en maakt je keuze uit een legio aan kleuren en maten hakken (tussen de € 20,- en €50,-). Van hoge stiletto- tot aan bescheiden blokhak, van effen zwart tot paarse glitter. Verwisselen gaat met een simpel en snel kliksysteem. Nieuwsgierig geworden?

Tanya Heath schoenen met verwisselbare hak

Alegory Maar... concurrentie ligt op de loer. Het merk Alegory komt met hetzelfde idee - naar onze mening net iets stijlvoller uitgevoerd. Namelijk zonder de zwart met gouden overgang tussen schoen en hak, die ieder model van Tanya Heath kenmerkt. Bij Alegory kies je een pump met punt- of amandelvormige neus en een van de vier beschikbare hakhoogtes. Qua kleuren kun je helemaal los, met de keuze uit leer of suède, en binnenkort ook metallic.

Alegory-verwisselbare-hak

De voordelen Het klinkt natuurlijk ideaal: je wilt helemaal op chic tijdens dat feestje, maar ook nog enigszins charmant wegstiefelen daarna. We waren destijds al reuzedankbaar voor de comeback van de ballerina en het flatje; die namen tenslotte minder ruimte in je tas dan een stel gympen. Maar twee losse hakjes prop je natuurlijk al helemáál makkelijk in je clutch. Plus dat je schoeisel gegarandeerd nog bij je outfit matcht, en veel mensen je wisseltruc waarschijnlijk niet eens doorhebben. De twijfels Voor het idee een 10 dus, maar over de uitvoering hebben we nog onze twijfels. Want: loopt dit nou echt lekker? Wordt de pasvorm van een schoen normaal niet bepaald door de hakhoogte? Schiet die zool niet zomaar los? Maar ook: moet het nou per se zo duur, en: kan het niet nog een ietsje frisser allemaal? De revolutie? Wat denk jij? Wordt de verwisselbare hak dé revolutie in de schoenenwereld?