Dit zijn schoenen van Nederlandse merken

Dit zijn schoenen van Nederlandse merken

Door Patrick

Jouw schoenen zitten extra lekker als die van Nederlandse afkomst zijn. Dus zoek je naar sneakers of andere schoenen van Nederlandse merken? Wij deden een rondje langs de meer dan 100 webwinkels waarmee we samenwerken. We vroegen ze naar de merken waarop ze trots zijn, omdat die gewoon in Nederland zitten. En ondanks dat het er natuurlijk meer dan 5 zijn lichten we er hier een aantal voor je uit. 

Trots op Nederlandse merken

We mogen best trots zijn op de Nederlandse merken. Dat geldt binnen de wereld van schoenen, net als in het algemeen. Er zijn heel veel merken uit Nederland die de wereld overgaan, of die het in ieder geval in Europa heel goed doen. Zo kunnen we als klein land eigenlijk heel groot zijn. Uiteraard geldt dat ook voor de sneakers en schoenen, daarom zetten we vijf van de merken met een geweldige naam voor je op een rij. 

5x schoenen van Nederlandse merken

De Nederlandse merken maken schoenen van geweldige kwaliteit. Die wil je zo lang mogelijk mooi houden om er trots op te blijven, en ze regelmatig te dragen. Wij vroegen de meer dan 100 webwinkels waarmee we samenwerken naar hun favorieten. Op basis daarvan hebben we een lijst met 5 van de Nederlandse schoenenmerken voor je samengesteld. 

1. Floris van Bommel

Misschien wel het meest bekende Nederlandse schoenenmerk: Floris van Bommel. Het merk staat bekend om de zeer goede schoenen, gemaakt door een familiebedrijf dat al generaties lang meegaat. Het bedrijf bestaat meer dan 280 jaar en heeft zich in die periode gevestigd als een gerenommeerde naam.

Je hebt er de keuze uit schoenen van Van Bommel of van Floris van Bommel. De twee lijnen bestaan naast elkaar en zorgen voor verschillende niveaus van luxe. Bovendien maakt het merk ook sneakers, waardoor je er ook de meer casual schoenen vindt.

2. Fred de la Bretoniere 

Fred de la Bretoniere klinkt misschien niet Nederlands, maar het is een oer-Hollands merk. Het merk bestaat sinds 1970 en heeft flink aan de weg getimmerd om populairder en bekender te worden.

Het resultaat mag er zijn, want iedere vrouw met een liefde voor schoenen heeft wel een paar Fred de la Bretoniere in de kast staan. De schoenen zorgen voor een sterke en zelfverzekerde uitstraling, waardoor de schoenen het onder andere goed doen op de werkvloer.

3. VIA VAI

De schoenen van VIA VAI gaan nog niet zo lang mee als sommige andere merken. Aan de andere kant weet dit merk zich juist heel hip en trendy te presenteren. De merknaam is Italiaans voor ‘ga jouw weg’ en dat is precies wat het merk probeert over te brengen.

Je ziet het terug in de sandalen, de sneakers voor dames en de enkellaarsjes die het merk maakt. Het is met recht een van de Nederlandse schoenenmerken waar we heel trots op mogen zien. Het merk laat goed zien hoe we in Nederland zorgen voor hippe en trendy modellen die zowel binnen als buiten de grenzen een grote doelgroep aanspreken.

4. Nubikk

Nubikk klinkt hartstikke internationaal, maar is dat niet. Het is een van de Nederlandse merken voor schoenen waar we heel trots op mogen zijn. De schoenen zitten heerlijk comfortabel en staan bekend om hun uitgesproken stijl. Het zijn eigenlijk luxe sneakers, waarbij steeds gebruik is gemaakt van de beste materialen. Het merk richt zich vooral op jongvolwassenen en heeft daar in korte tijd een heel grote doelgroep en fanbase op weten te bouwen.

5. ETQ Amsterdam

De sneakers van ETQ Amsterdam zien er vooral minimalistisch uit. Er is zo min mogelijk sprake van extra’s en toevoegingen. En ook de prijs is heel scherp, omdat het merk probeert de schoenen lekker betaalbaar te houden. Op die manier is het merk voor heel veel mensen bereikbaar, en kunnen we daar dus hartstikke trots op zijn. Uiteraard zijn de sneakers er in wit en andere kleuren, zolang het maar een minimalistisch karakter blijft houden. 

Koop schoenen van Nederlandse merken

We kunnen heel trots zijn op het grote aantal Nederlandse merken dat schoenen maakt. Dat geldt voor sneakers en voor andere schoenen, zowel voor dames als voor heren. Wij hopen je met de top 5 van merken in ieder geval te inspireren. Bestel jouw sneakers van Nederlandse bodem eenvoudig in de meer dan 100 webwinkels waar we mee samenwerken. Daar vind je de klassieke modellen en de nieuwe trendy ontwerpen.