Waarom maakt Nike de sneaker Air Max 1 niet meer?

Waarom maakt Nike de sneaker Air Max 1 niet meer?

Door Patrick

De Nike Air Max 1 was misschien wel een van de meest populaire schoenen ter wereld. Waarschijnlijk heb jij ook weleens een paar gehad. Maar, een nieuw paar kopen is helaas niet zo makkelijk. Waarom maakt Nike de Air Max 1 niet meer? Er gaat een bijzondere strategie achter schuil, die we je graag uitleggen. 

Dat Nike gestopt is met de (reguliere) productie van de schoenen heeft namelijk niet te maken met de vraag naar het model. De schoenen zijn nog altijd zeer populair. Toch heeft Nike er heel bewust voor gekozen om te stoppen met de productie. In ieder geval met de reguliere productie. Af en toe komen er speciale modellen beschikbaar, die vervolgens razendsnel zijn uitverkocht.

De Nike Air Max 1

De Air Max 1 van Nike is zowel een mooie sneaker, een heel comfortabele schoen als een statussymbool en een cult-ding geworden. Al die elementen samen zorgen ervoor dat de schoenen ontzettend populair zijn bij een grote doelgroep. Het is een gave schoen om te zien, die dankzij de air-unit aan de buitenzijde bovendien heel lekker loopt. Uiteindelijk is het de grondlegger van dit type sneaker, waarvan jij er waarschijnlijk ook een paar in de kast hebt.

Vooral de marketing rond de Air Max 1 van Nike is door de jaren heen geweldig geweest. Dit heeft ervoor gezorgd dat de air-bubbel in de schoenen vanaf het begin een heel populaire keuze is gebleken. Dat effect is nu alleen nog maar groter, omdat de schoenen zo beperkt beschikbaar zijn.

Nike heeft ervoor gekozen om de focus te leggen op andere schoenen dan de Air Max 1. Dat betekent dat de collectie niet zomaar meer wordt uitgebreid. En sterker nog, dat ook de originele schoenen niet meer gemaakt worden. Dat is goed nieuws voor de verzamelaars met een exemplaar, maar slecht nieuws voor iedereen die de schoenen nog graag zou willen kopen.

Nieuwe Air Max 1 modellen van Nike

Maakt Nike dan helemaal geen modellen van de Air Max 1 meer? Dat is ook niet helemaal het geval, al kun je de reguliere schoenen helaas niet meer bestellen.

Wel heb je de mogelijkheid om af en toe speciale modellen te bestellen. Sommige van de schoenen heeft Nike al gemaakt, anderen lijken op de planning te staan om uit te komen. Wat dat betreft valt er nog voldoende te verzamelen. Al zijn het misschien geen schoenen die je dagelijks zou dragen, al was het maar om de symbolische waarde (voor verzamelaars):

   • - Nike Air Max 1 ECO – By You
   • - Concepts X Nike Air Max 1 ‘Far Out’
   • - Nike Air Max 1 ‘Cobbelstone’ – Safari
   • - Nike Air Max 1 NH ‘Threeline’
   • - Nike Air Max 1 ‘Madder Root’
   • - Travis Scott X Nike Air Max 1 ‘Saturn Gold’
   • - Travis Scott X Nike Air Max 1 ‘Barpque Brown’
   • - Nike Air Max 1 ‘Photon Dust’

Dus zoek je een paar fijne sneakers voor de zomer? De kans is klein dat je daarvoor de Air Max 1 van Nike zal kiezen. Of je moet nog een paar in de kast hebben staan natuurlijk. De sneakers lopen lekker en zien er zomers uit, vooral in de lichte kleuren en in wit.

Komt de schoen nog terug?

Dat Nike de Air Max 1 op dit moment niet meer maakt betekent overigens niet dat je de schoenen nooit meer kunt dragen. Er gaan wel degelijk geruchten dat het merk de productie uiteindelijk weer op zal pakken. En dat de kans groot is dat je een limited Edition kunt kopen, of dat er zelfs weer normale productie op gang komt.

Wat dat betreft is het de moeite waard om de ontwikkelingen rondom de Nike Air Max 1 in de gaten te houden. Zo zorg je ervoor dat je op tijd bent als de schoenen toch weer beschikbaar komen. Het blijft ten slotte de meest populaire sneaker die Nike gemaakt heeft, dus waar het merk altijd weer naar terug kan keren. 

Nike Air Max sneakers kopen

Wil je een paar Nike Air Max sneakers kopen? De Air Max 1 wordt op dit moment niet meer gemaakt en is daardoor slecht verkrijgbaar. Wel heb je de keuze uit allerlei andere sneakers, ook met Air Max. Wij werken samen met meer dan 100 verschillende webwinkels. Dat betekent dat je altijd de keuze hebt uit de laatste collecties, met daarin de nieuwste modellen en natuurlijk de klassiekers die je zoekt. 

Andere Nike Air Max sneakers