Stinkende schoenen en zweetvoeten? Zo los je het op!

Stinkende schoenen en zweetvoeten? Zo los je het op!

Door Carolien

Heb je last van zweetvoeten en stinkende schoenen en durf je je schoenen na een lange dag niet meer uit te trekken uit angst voor de geurende gevolgen? Gooit je vriendin, vriend of huisgenoot je schoenen steeds weer de gang of het balkon op? Durf jij je niet meer om te kleden op de sportschool omdat je stinkende sportschoenen dan uitmoeten? Lees dan snel verder want wij hebben de oplossing(en)!

1. Draag het liefst leren schoenen

Omdat leren schoenen ademen, kan het vocht dat zwetende voeten met zich meebrengt, weg. Hierdoor krijg je minder snel natte sokken en ophopend zweet in je schoenen waardoor je schoenen (in tegenstelling tot schoenen van bijvoorbeeld kunststof) minder snel gaan stinken.

2. Koffiepads in je schoenen

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar niet alleen jij krijgt een oppepper van koffie. Een ongebruikte koffiepad in je schoen trekt als het ware het vocht en de stank uit je schoen. Mocht je dus eventueel overgestapt zijn naar cups en nog wat pads hebben liggen, gooi ze niet weg! Hoe het werkt: Leg 's avonds een ongebruikte koffiepad in beide schoenen en laat een nacht staan. 'S ochtends weer verwijderen en klaar voor gebruik! Eventueel kun je dit meerdere nachten herhalen. Gebruik dan wel weer nieuwe pads. Dit kan zowel voor damesschoenen als voor herenschoenen.

3. Azijndoekje in je schoenen

Azijn associëren we nou niet gelijk met de meest aangename geur, maar voor veel huishoudelijke ongemakken is dit wel hét product om te gebruiken! Hoe het werkt  Meng een paar eetlepels azijn met een kopje water in een kom. Gooi hier de twee doekjes die je wilt gebruiken in. Maak twee schone doekjes ietwat vochtig met het mengsel en knijp zachtjes uit. Stop de vochtige doeken in je schoenen en laat een nachtje staan. 'S ochtends haal je de doeken eruit en laat je de schoenen nog even luchten. Daarna kun je weer op pad!

4. Soda in je schoenen

Ook dit is misschien niet het eerste wat in je opkomt, maar wel effectief doordat soda niet alleen vocht opneemt maar ook vieze luchtjes. Hoe het werkt Strooi een aardige hoeveelheid soda in je schoenen of laarzen en laat een aantal uur tot een dag staan. Hierna schud je alles er goed uit (voel even of er niets achterblijft) en ruiken je schoenen weer helemaal fris.

5. Je schoenen in de vriezer!

Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar je vriezer kan uitkomst bieden als het gaat om stinkende schoenen. Omdat de stank wordt veroorzaakt door bepaalde bacteriën, is het doden van deze bacteriën de sleutel tot succes. En laten bacterien nou niet alleen het loodje leggen bij extreem hoge temperaturen, maar ook bij extreem lage. Hoe het werkt Stop je schoenen in een plastic afgesloten zak en zet ze in de vriezer. Laat het een nacht staan en de volgende ochtend zijn je schoenen weer fris en fruitig. Als je overigens geen ijskoude voeten wilt krijgen, wacht je nog even met dragen.

6. Je schoenen wassen

Stoffen schoenen, zoals converse en andere sneakers, kun je meestal wassen. Na één wasbeurt zijn de vieze luchtjes vaak al helemaal weg.

7. Schoenendeo gebruiken

Het gebruik van schoenendeodorant wil vaak ook helpen tegen nare luchtjes. Bovendien voorkomt het dat je schoenen na een van de vorige tips, weer gaan stinken. Probeer bijvoorbeeld deze voetendeo van Scholl, met schimmel- en bacteriedodende bestanddelen.

8. Schoenen poetsen

Het poetsen van je schoenen helpt ook tegen ongename geuren, vooral van buitenaf. Ben je gaan stappen en plakken je sneakers van de drank? Een tip van mijzelf. Als ik sochtends uit de douche kom gebruik ik de natte handoek altijd even om mijn schoenen mee af te doen, lekker milieu vriendelijk want de handdoek moet toch de was in! Wil je weten hoe je het beste All Stars kunt wassen?

all stars wassen