All stars wassen doe je zo!

All stars wassen doe je zo!

Door Marise

All Stars wassen, maar hoe dan? Iedereen heeft vast wel een paar van deze sneakers in de kast staan. Aan het begin zijn ze nog mooi en zien ze er spik en span uit, maar na een tijdje komen de eerste vlekken er al op. Binnen een paar weken is het hoogtijd voor een wasbeurt, maar hoe? Nou wij hebben goed nieuws voor je, All stars wassen doe je zo! Toch geen zin om te wassen?

Wil je nieuwe Converse All Stars schoenen kopen? Op deze schoenen.nl website kun je 2000+ converse schoenen vergelijken van betrouwbare webshops. Kijk bij Dames converse, Heren converse, Jongens converse of Meiden converse.

All Stars wassen, geen hogere wiskunde

Eigenlijk is je All Stars wassen best simpel, ze kunnen namelijk gewoon in de wasmachine. Wel moet je even goed opletten hoe je ze in de wasmachine doet. Het zou zonde zijn als je na het wassen van je schoenen een nieuwe wasmachine aan zou moeten aanschaffen. Daarom hebben wij de volgende tips voor je!

All Stars wassen, maar eerst poetsen

Voordat je met alle enthousiasme je Chuck Taylor All Stars in de wasmachine gooit is het wel belangrijk om ze even een beetje te poetsen. Vooral als ze erg vies zijn, denk hierbij aan: na een lekkere boswandeling of na een hevige regenbui terwijl jij over een modderig zandweggetje fietste. Zo krijgt je wasmachine het wel erg zwaar te verduren en dat is niet erg bevorderlijk voor de rest van je was. Met een doekje kun je de ergste modderspatten van de rubberen zool en neus vegen. Daarna moet je nog even de onderkant checken. Als er tussen de voegen van de zool nog veel aarde zit kun je de All stars het beste even goed uitkloppen en daarna met een mesje de laatste restjes eruit halen. Daarna zijn je All Stars bijna klaar voor de wasbeurt!

En dan... in de wasmachine!

Voordat ze dan eindelijk echt in de trommel kunnen moet je nog even de veters eruit halen. Deze kun je gewoon mee wassen maar ze worden veel schoner als ze niet in de schoenen zelf zitten. Als extra bescherming voor je wasmachine zou je de All Stars in een (oud) kussensloop kunnen doen en deze dichtknopen. Vergeet niet de veters erbij te doen! Nu alles eenmaal in de wasmachine zit is het een kwestie van klein beetje wasmiddel erbij, de wasmachine op 40 graden zetten en daar gaan ze! Als het programma is afgelopen kun je ze eruit halen en dan is het wachten tot ze droog zijn. Extra tip: doe een prop keuken papier - geen krant, want dat kan vlekken (!) - in de schoenen. Het kan soms wel een paar dagen duren voor ze droog zijn maar daarna heb jij weer stralend schone All Stars.

Nieuwe Chuck Taylor All Stars

Bekijk hier nieuwe Converse schoenen!