10 tekenen dat je verslaafd bent aan schoenen

10 tekenen dat je verslaafd bent aan schoenen

door Eefje

Verslaafd zijn aan...schoenen. Het komt vaker voor dan je denkt. En hey, we moeten je gelijk geven. Schoenen zijn onze lust, onze passie en niets kan daar tussen komen! Als je een echte shoe-addict bent herken je de volgende dingen waarschijnlijk ook.

Schoenen kopen: we zijn er dol op. Er gaat namelijk niets boven een nieuw paar! Tegenwoordig is er zoveel keus dat we het liefst honderden paren (tegelijk) kopen, het ene paar nog mooier dan het andere. Als jij ook zo van schoenen houdt, weet je precies wat we bedoelen. Alleen gaat die liefde soms wel héél diep. Dit zijn 10 tekenen dat jij verslaafd bent aan schoenen:

1. Je omgeving begint zich ermee te bemoeien

Als je vriendin tijdens een shopsessie ineens krampachtig alle schoenenwinkels probeert te vermijden of je moeder voorzichtig begint over je 'probleem', weet je hoe laat het is. Probleem? Welk probleem? Pff, je bent echt niet verslaafd hoor. Zij begrijpen er gewoon niets van. Bestaat er überhaupt zoiets als teveel schoenen hebben?

2. Als je iemand tegenkomt op straat werp je altijd eerst even een blik op zijn/haar schoenen

En dan denken: "OMG. Zijn dat die bruine laarsjes uit Steve Madden's nieuwe collectie!? Die zag ik gister nog in de stad! Misschien moet ik ze zometeen toch maar even in een andere kleur kopen."

3. Maar zelf ook de show stelen met een nieuw paar killerheels als je op straat loopt

Je hebt al minstens zes keer iemand betrapt die naar je voeten liep te staren in het afgelopen half uur. Ja, kijk nog maar eens goed. Dit waren Limited Editions hoor!

4. Je hebt altijd een reden om nóg een paar aan te schaffen 

Onder het mom van 'investering voor later' of 'praktische aankoop'. Ook al heb je 60 paar schoenen, je vindt altijd wel een goed excuus om dat 61e paar mee te nemen naar huis. Bovendien heb je een speciaal verlanglijstje met alle schoenen die je nog graag wilt kopen (of krijgen) en hij lijkt elke week langer te worden...

5. Je hebt voor elke outfit bijpassende schoenen

Weer een extra reden om dat 61e paar uit de winkel te redden. Je hebt namelijk net nieuwe kleding gekocht en daar hoort ook een nieuw schoentje bij, anders matcht je outfit niet meer.

6. Als je ze niet tijdens een shopsessie koopt, koop je ze wel in de sale

Óf je struint uren het internet af op zoek naar kortingscodes, zodat je ze gratis kunt laten bezorgen of met 20% korting kan scoren. Scheelt je weer een tripje naar het centrum en dat geld kun je weer mooi opsparen voor een nieuw paar.

7. Je hebt te weinig opbergruimte voor al je schoenen

En na paar 62 en 63 online gescoord te hebben zie je door de bomen het bos niet meer. Want waar berg je die dingen in godsnaam op!? Uit wanhoop berg je een groot gedeelte van je schoenen maar op in de originele doos, met als gevolg dat de hele kamer vol staat met schoenendozen. En nee, je gaat ze écht niet allemaal wegdoen. Da's hartstikke zonde! Want als je je schoenen niet opbergt in dozen, kun je er altijd nog een leuk kastje van maken.

8. Je spendeert je halve maandsalaris aan nieuwe schoenen

Carrie Bradshaw uit Sex and the City is er niets bij. Of je nou voor één duur paar gaat of vijf goedkope, je moet en zal die nieuwe hakken morgen in huis hebben. Bovendien heb je ze met dikke korting gekocht waardoor je minstens € 30,- bespaart. Goed bezig! *schouderklopje*

9. Je hebt meer dan eens schoenen gekocht 'omdat ze zo mooi zijn'

Niemand snapt waarom jij schoenen in je kast hebt staan waar het prijskaartje nog aan zit. Maar dat geeft niet, want jij snapt het namelijk wél. Ziet dan echt niemand dat deze pareltjes niet gemaakt zijn om te dragen!? Dit soort schoenen moet je koesteren. Veilig opbergen in de doos en ze zo nu en dan even bewonderen. Ernaar kijken is voldoende om jou een kick te geven!

10. Je bent als de dood dat je nieuwe schoenen vies worden

En dat betekent dat je ondertussen een echte pro bent geworden in het schoonmaken van je schoenen. Heb je met je nieuwe laarzen door de modder gelopen? Jij pakt meteen even een doekje of borsteltje. Wil je je witte All Stars wassen zodat ze er weer uitzien als nieuw? You've got this.