De beste schoenmerken voor smalle voeten

De beste schoenmerken voor smalle voeten

Door Patrick

Wat zijn de beste schoenmerken voor smalle voeten? Dat zochten we voor je uit. Als jouw voeten smal zijn kan het namelijk best lastig zijn om een goede keuze te maken. Veel van de merken hebben schoenen die te breed zijn. Daarin sta en loop je niet stabiel, zodat je vroeg of laat last krijgt van je voeten.

Wij spraken met de meer dan 100 webwinkels waarmee we samenwerken. Zij kennen de verschillende merken en weten dus heel goed wie zich richt op smalle voeten. Of waar je de kans hebt om schoenen te kopen die je waarschijnlijk goed passen. Dat helpt je om de juiste keuze te maken, voor een paar schoenen dat precies past én er leuk uitziet.

Welke schoenen bij smalle voeten?

Als je smalle voeten hebt kan dat best een probleem zijn. En zelfs als het geen probleem is kan het lastig zijn om de juiste schoenen te vinden. Daarom doken we er voor je in. Wist je bijvoorbeeld dat je de breedtemaat van schoenen kunt bekijken om na te gaan wat jou waarschijnlijk past?

Schoenen hebben een breedtemaat die varieert van E tot en met K. De breedtemaat E is extra smal, E is smal en G staat voor een gemiddelde voet. Met H, K en M kies je voor een iets bredere voet, brede voet of een extra brede voet. Daar wil je dus van weg blijven als je smalle voeten hebt, om zeker te weten dat de schoenen goed passen.

Top 5 schoenmerken voor smalle voeten

Een aantal merken richt zich heel nadrukkelijk op smalle voeten. Of in ieder geval op schoenen die er ook zijn voor iedereen van wie de voeten smal zijn. Dus merk je dat schoenen vaak te breed zijn voor jouw voeten en ben je op zoek naar een goed alternatief? Wij delen een aantal handige tips.

1. Lola Cruz

De schoenen van Lola Cruz zijn standaard vrij smal. Het Spaanse merk staat erom bekend, ondanks dat het merk niet werkt met standaard breedtematen. De schoenen zijn er smaller dan veel mensen gewend zijn, dus dit is voor jou waarschijnlijk een goede keuze. Als je heel smalle voeten hebt is het misschien nog niet eens genoeg, dus dan is het verstandig om wel te kijken naar de merken die werken met bijvoorbeeld een breedtemaat E.

2. Unisa

Unisa is ook een Spaans merk en maakt ook standaard smallere schoenen. Het merk gebruikt een smallere leest dan gebruikelijk, maar werkt niet met de breedtematen zoals we die eerder hebben beschreven. Dat kan het lastig maken. Tegelijkertijd zijn bijvoorbeeld de elegante schoenen met een hak er standaard behoorlijk smal. En zoek je een paar sandalen voor smalle(re) voeten? Ook dan is de kans groot dat je bij dit merk slaagt.

3. Paul Green

Paul Green maakt schoenen die lekker zitten, die bovendien heel betaalbaar zijn. Die missie van het merk zorgt ervoor dat je er ook schoenen voor een smalle voet kunt kopen. Met name de ballerina’s, pumps en de schoenen met een lagere hak zijn bekende items van het merk. De smallere leest zorgt ervoor dat je de keuze hebt uit allerlei schoenen voor smalle voeten.

4. AGL

Het Italiaanse AGL staat voor Atillio Giusti Leombruni en staat bekend om de vrij smalle schoenen. De collectie is zeer uitgebreid, dus je hebt er bijvoorbeeld de keuze uit enkellaarsjes, Chelsea boots, loafers, pumps en sneakers. De schoenen zijn er standaard lekker smal, dus de kans is groot dat je ze goed past.

5. Gabor

Gabor is een merk dat wél werkt met breedtematen. Dat betekent dat je er een paar schoenen voor smalle voeten uit kunt zoeken. Zo weet je zeker dat je die goed past en dat je er lekker lang heel comfortabel op kunt blijven lopen. Je hebt er de keuze uit een breed collectie, in allerlei stijlen en kleuren.

Schoenen voor smalle voeten kopen

Wil je een paar smalle schoenen kopen, omdat de modellen voor brede voeten je niet goed passen? Gebruik de bovenstaande merken om inspiratie op te doen en een nieuw paar uit te zoeken. De schoenen kun je vervolgens eenvoudig online bestellen.