Golfschoenen kopen: waar moet je op letten

Golfschoenen kopen: waar moet je op letten

Door Patrick

Je wilt een paar golfschoenen kopen: hoe pak je dat aan? Je kunt de verschillende sterke merken vergelijken, maar hoe weet je dan precies waar je op moet letten? Wij zetten het voor je op een rij, aan de hand van een aantal handige tips. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Bovendien zal je merken dat de duurste schoenen niet altijd de beste zijn. Wat dat betreft valt er veel te ontdekken, en maak je daarna een goede keuze om heerlijk te gaan golfen.

We leggen je graag uit hoe je de beste schoenen voor het golfen koopt. En sterker nog, dat doen we natuurlijk voor alle andere sporten. Dus ben je op zoek naar sportschoenen en wil je weten hoe je die koopt? We zetten de tips voor je op een rij, waarmee je in één keer een (beginnend) expert bent.

Schoenen van de beste merken

Misschien kijk je jaarlijks naar de Dutch Open en probeer je te achterhalen waar de sterren op spelen. Of misschien ga je al regelmatig golfen en kom je merken tegen die andere spelers graag dragen. Dat is op zich een goed uitgangspunt, daarom delen we een paar van de populaire merken.

Je kunt de golfschoenen kopen van merken zoals Footjoy, Adidas Golf en Nike. Daarnaast maak je waarschijnlijk een goede keuze met Callaway, Puma en Ecco. Die merken staan bekend om de fijne eigenschappen voor de schoenen, waarop je jouw beste spel zal spelen.

5 tips voor de beste golfschoenen

En ben je op zoek naar meer concrete tips om de juiste golfschoenen te bestellen? Dan zijn dit handige elementen om rekening mee te houden:

  • Bestel twee paar golfschoenen
  • Kies een stabiele schoen
  • Gebruik vervangbare spikes
  • Zorg dat ze lekker lopen
  • Combineer de kleur met je outfit

Bestel twee paar golfschoenen

Het beste advies dat we je kunnen geven? Koop twee paar golfschoenen, in plaats van één. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je schoenen voor zowel de koude als de warme dagen hebt. Je draagt ze tijdens de zomer of de winter, en afwisselend tijdens het voorjaar en najaar.

In de zomer wil je namelijk vooral koele voeten hebben, zodat je geen last krijgt van blaren. In de winter moeten de schoenen vooral waterdicht en warm zijn, om er ook langere tijd goed op te blijven lopen.

Kies een stabiele schoen

Let vooral op de stabiliteit van de schoenen die je kiest. Een paar golfschoenen moet ervoor zorgen dat je er stabiel op staat en dat je een goede golfswing kunt laten zien. Er komt veel kracht vrij, iets dat de schoenen grotendeels moeten opvangen. De juiste stabiliteit in het bovenwerk en de onderkant zorgt ervoor dat je voeten mooi stil staan.

Gebruik vervangbare spikes

Een paar spikes onder jouw golfschoenen is eigenlijk onmisbaar. Kies bij voorkeur spikes die je zelf kunt vervangen. Op die manier zorg je voor een paar nieuwe spikes als ze (bijna) versleten zijn. Zo gaan de schoenen een stuk langer mee, omdat je nog geen nieuwe hoeft te kopen als de spikes hun beste tijd hebben gehad.

Zorg dat ze lekker lopen

Ga even een stukje lopen als je golfschoenen wilt kopen. Je zal er op de baan ook veel op lopen. Kies ze lekker comfortabel, dan heb je de fijnste momenten tijdens het spelen en er tussendoor.

Combineer de kleur met je outfit

Ten slotte is het de moeite waard om de kleur van de golfschoenen te combineren met de rest van je outfit. Dan loop je lekker én zie je er geweldig uit op de baan.

En ben je benieuwd naar bijvoorbeeld tips voor fitness schoenen? Ook daarvoor delen we graag een paar handige tips.

Golfschoenen kopen

Wil je een paar golfschoenen kopen? Wij zorgen voor het complete overzicht, met de collecties van alle merken vanuit de vele (web)winkels waarmee we samenwerken. Zo vind jij altijd wat je zoekt.