Hoe draag je laarzen onder een broek?

Hoe draag je laarzen onder een broek?

Door Patrick / 11-05-2022

Hoe draag je laarzen onder een broek? Het is belangrijk om je laarsjes goed te laten zien. En daar de jeans of een andere broek dus op af te stemmen. Anders zouden je laarzen helemaal ondersneeuwen. Of je zou de laarzen goed zien, maar daar een broek op dragen die er eigenlijk niet bij past. Daarom leggen we je graag uit hoe je de laarzen onder een broek combineert. Dat geldt voor een jeans en voor een pantalon, net als voor ieder ander type broek dat je daarop wilt dragen. Binnen de laarsjes kies je natuurlijk uit suède, leer en andere materialen die je mooi vindt. Probeer de kleuren op elkaar af te stemmen, of ga voor een opvallend contrast waarmee je de aandacht trekt.

5x laarzen onder jouw broek: zo draag je die

Wij laten je aan de hand van vijf voorbeelden zien hoe de laarzen draagt onder jouw broek:

    • Een skinny jeans is altijd goed
    • Lekker western: draag een flare pants
    • Halfhoog of hoog onder een cropped jeans
    • Enkellaarsjes onder rechte pijpen
    • Allerlei laarzen onder de balloon jeans

1. Een skinny jeans is altijd goed

We beginnen met laarzen onder een skinny jeans. Dat is altijd een goed idee, omdat de broek lekker strak om je benen zit. Dit zorgt ervoor dat de laarzen goed zichtbaar zijn. Dat geldt zowel voor lage enkellaarzen, voor halfhoge laarzen en ook als je graag hoge laarzen draagt. De skinny jeans is er bovendien extra skinny of iets meer loose, als slim fit. Daarmee kies je voor een jeans of een andere broek die nog wel lekker zit. En die er ondertussen voor zorgt dat je de pijpen niet helemaal over de laarsjes heen laat vallen.

2. Lekker western: draag een flare pants

Heb je een paar stoere laarzen in de kast staan, in leer of in een ander materiaal? Om het een beetje western te maken kun je die combineren met een flare pants. Dat is een jeans of een andere broek waarvan de pijpen helemaal onderaan in de breedte uitlopen. Je creëert op die manier een stoere look, die tegelijkertijd terug verwijst naar de periode van westerns en van cowboys.

De broekspijpen mogen in dit geval wat langer zijn, dus tot over een groot deel van de laarzen. De wijd uitlopende onderkant zorgt ervoor dat de laarsjes goed zichtbaar worden als je loopt. Je creëert een mooie combinatie, waarmee je ervoor zorgt dat je schoenen en de broek uitstekend bij elkaar passen.

3. Halfhoog of hoog onder een cropped jeans

Wil je toch liever iets meer van de laarzen laten zien onder de broek die je draagt? Dan kies je bijvoorbeeld voor een cropped jeans of een andere broek met deze pasvorm. Het is een broek die je zowel in een strakkere als een lossere pasvorm hebt. In de beide gevallen is de broek korter gemaakt dan je misschien gewend bent. Hierdoor vallen de pijpen net boven de enkels. Dat biedt een goede kans om de laarzen te laten zien, zodat je een paar mooie schoenen toont onder de rest van de outfit die je draagt.

4. Enkellaarsjes onder rechte pijpen

En draag je een broek met rechte pijpen? Dan kun je die bijvoorbeeld combineren met enkellaarsjes. De rechte pijpen van een straight jeans zorgen ervoor dat de laarzen goed zichtbaar zijn, mits ze niet te hoog zijn. Een paar enkellaarzen is dan een goede keuze.

Pas andersom dus op met halfhoge laarzen en hoge laarzen. In dat geval zal je merken dat er weinig van te zien is. Dat is zonde, dus je kunt beter een lager laarsje aantrekken. Zo zijn ook de details zichtbaar, naast de kleur en het materiaal van je schoenen.

5. Allerlei laarzen onder de balloon jeans

En wil je laarzen dragen onder een broek en daarbij je schoenen extra laten opvallen? Bekijk dan ook eens de balloon jeans en andere broeken in deze stijl. De bollende vorm van de broek zorgt ervoor dat er extra nadruk gaat naar de bovenkant én de onderkant van de broek. Dit zorgt ervoor dat de laarzen extra aandacht krijgen, dus dat je die op een mooie manier laat zien.

Draag jouw laarzen onder een broek

Wil je laarzen dragen onder een broek? Lees ook hoe je halfhoge laarzen draagt of hoe je de broek combineert met de (zeer) hoge overknee laarzen. Met enkellaarsjes is de combinatie vaak veel makkelijker, omdat die onder de broek goed te zien zijn.