Voetbalschoenen kopen: waar moet je op letten

Voetbalschoenen kopen: waar moet je op letten

Door Patrick

Je gaat een paar nieuwe voetbalschoenen kopen: waar let je op? Met een beetje voorbereiding voorkom je de typische valkuilen. Zo kies je een paar schoenen waarvan je direct beter gaat voetballen. Ze zitten lekker, zorgen voor de juiste afwikkeling en loophouding en zorgen er dus voor dat jij je op de bal kunt concentreren. Ondertussen gaat het maar om 5 praktische tips, waarmee je er eenvoudig voor zorgt dat je een beter paar schoenen koopt.

We zijn jouw specialist in allerlei soorten sportschoenen. Naast voetbalschoenen helpen we je dus ook met schoenen voor tennis, om te gaan wielrennen en als je aan watersport wilt doen. Dus wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Daar helpen we je graag bij.

Altijd passen: vooraf of achteraf

Misschien verwacht je niet meteen te gaan voetballen in de Johan Cruijff ArenA. Toch is het belangrijk om schoenen te kiezen waarop je goed kunt spelen.

Alleen zo zorg je er namelijk voor dat je voldoende grip hebt, dat je goed kunt schieten en dat je nauwkeurig kunt mikken. Het zijn allemaal eigenschappen die je nodig hebt om goed te kunnen spelen, en zeker te weten dat het in ieder geval niet ligt aan de schoenen die je draagt. En wist je dat een goed paar schoenen helemaal niet duur hoeft te zijn? Wij leggen je uit hoe dat zit.

Het is daar bovenop belangrijk om de schoenen altijd te passen. Dat doe je vooraf in de winkel of achteraf als je online bestelt. Pas de schoenen, loop er een stukje op en voel of het goed voelt. Doe dat wel binnen, om te voorkomen dat de noppen al slijten en je de schoenen niet meer terug kunt sturen.

5 tips voor nieuwe voetbalschoenen

Ben je benieuwd naar onze tips om voetbalschoenen te kopen? We zetten er 5 voor je op een rij:

  • Houd 0,5 tot 1cm ruimte over
  • Probeer meerdere merken uit
  • Kijk of de veters nog strakker kunnen
  • Let op het buigpunt van de zool
  • Controleer de naden van de voetbalschoenen

Houd 0,5 tot 1cm ruimte over

Zorg dat je de schoenen even past, en meet daarbij op hoeveel ruimte je hebt. Ga bijvoorbeeld met je tenen helemaal naar voren. Zorg vervolgens dat er 0,5 tot 1cm ruimte over is achter je hiel, tot aan de achterkant van de schoenen. Kun je er een duim tussen steken? Dan zit je waarschijnlijk goed.

Probeer meerdere merken uit

Misschien heb je al eerder voetbalschoenen gedragen en ben je blij met dat merk. Het is alsnog een goed idee om ook een keer een paar andere merken uit te proberen. Zo zorg je ervoor dat je de verschillen kunt ervaren. Misschien ontdek je een merk dat veel meer comfort biedt of op een andere manier uitblinkt.

Kijk of de veters nog strakker kunnen

Probeer de veters altijd nog een beetje strakker te trekken dan dat je eigenlijk comfortabel vindt. Lukt dat niet meer met de schoenen die je wilt kopen? Dan is de kans groot dat de voetbalschoenen eigenlijk te breed zijn.

Let op het buigpunt van de zool

Kijk goed naar het punt waarop de zool aan de onderkant van de schoen buigt. Dat punt moet precies onder de bal van je voet liggen. Als dat niet het geval is zal je vroeg of laat last krijgen van pijntjes.

Controleer de naden van de voetbalschoenen

Controleer ten slotte de naden van de voetbalschoenen die je wilt kopen. Ze moeten mooi strak zijn en mogen nog geen slijtage of beschadigingen vertonen. Is dat wel het geval? Kies dan een ander paar of stuur ze terug, omdat dit vroeg of laat problemen zal geven.

En wil je naast voetbalschoenen bijvoorbeeld ook hockeyschoenen of andere sportschoenen vergelijken? Wij helpen je er graag mee.

Voetbalschoenen kopen

Je kunt online voetbalschoenen kopen van alle merken. Wij verzamelen de nieuwe collecties uit alle (web)winkels waarmee we samenwerken. Zo zorgen we ervoor dat je de keuze hebt uit alles wat er beschikbaar is.