Wat voor soort schoenen heeft Nike?

Wat voor soort schoenen heeft Nike?

Door Ferhat / 15-09-2023

De schoenen van Nike, wie kent ze nu niet? Bijna iedereen heeft ooit wel een paar schoenen van Nike gekocht en zelfs als je dat niet hebt gedaan, herken je vast het logo "De Swoosh." Welke schoenen ze nu allemaal hebben is vaak een grote vraag bij mensen. Wij hebben de populairste modellen op een rijtje gezet, zodat je de leukste Nike schoenen kunt vinden die het beste bij jou passen!

In deze blog lees je meer over

  • Wat zijn Nike schoenen?
  • Nike Air Force 1
  • Nike Air Jordan 1
  • Nike Air Max

Wat zijn Nike schoenen?

Deze vraag wordt door iedereen op een andere manier beantwoord. Nike heeft zoveel populaire schoenen dat elke generatie ook een ander beeld heeft van de Nike schoenen. De oudere generatie zou antwoorden met 'Nike Air Max ', terwijl de jongere generatie eerder zou zeggen 'Nike Air Force 1 en de Nike Air Jordan.' Deze schoenen zijn al jaren populair en blijven steeds terugkomen; de schoenen die in de jaren 90 in de mode waren zijn nu nog steeds populair. Nike is niet voor niets zo'n populair bedrijf. Van sportschoenen tot casual sneakers, Nike biedt het allemaal.

Nike Air Force 1

Nike Air Force 1 zijn de sneakers die overal bij passen en iedereen goed staan! Of je ze nu hoog, mid of laag draagt iedereen kan ze dragen. De hoge Air Force-schoen is ontworpen in basketbalstijl met een klittenbandsluiting, zodat je je veters niet hoeft te strikken tijdens het sporten. In 1982 werd de 'Nike Air Force Low' gelanceerd en deze werd meteen populair in de hiphopscene. Nog steeds worden ze door iedereen gedragen, omdat deze schoen bij elke outfit past. Eerst waren ze alleen verkrijgbaar in het wit en zwart, maar nu zijn er meer dan 1000 verschillende ontwerpen beschikbaar. Kun je niet kiezen tussen de hoge of lage Air Forces? Dan is de 'Nike Air Force 1 Mid' de schoen voor jou! Deze combineert perfect de eigenschappen van de twee schoenen, met een Air-zool en een rubberen zool lijkt de schoen op de Air Force Low en met de klittenbandrand lijkt hij weer op de Air Force High.

Nike Air Jordan 1

Nike Air Jordan 1 is de favoriete schoen van basketballers. Deze schoen werd in de jaren 80/90 door iedereen gedragen. Sinds ongeveer twee jaar is deze schoen weer populair onder de jongere generatie. De schoen wordt nu niet alleen gedragen tijdens het basketballen, maar ook in het dagelijks leven. In 1985 maakte de eerste Air Jordan basketbalschoen zijn debuut en werd uiteraard gedragen door Michael Jordan, vandaar de naam "Nike Air Jordan." Net als de Air Force zijn deze schoenen verkrijgbaar in allerlei kleuren en varianten, waaronder de Nike Air Jordan High, Mid en Low. De Jordan 1 High wordt het meest gedragen, samen met de Jordan 1 Low. De Jordan 1 Mid's worden voornamelijk gedragen door kinderen, omdat dat model voor actieve kinderen fijner zit.

Nike Air Max

Het eerste paar Nike Air Max werd in 1987 uitgebracht en dit model was anders dan de andere. Dit kwam doordat de binnenkant van de zool nu zichtbaar was en je kon zien dat je op lucht liep. Nu was ineens te zien waardoor de  schoen zo comfortabel was om op te lopen. In de jaren 90 kreeg de schoen een nieuw design; de Nike Air Max 97 werd toen uitgebracht. Dit model was het eerste paar waarbij het luchtkussen zich over de gehele lengte van de voet uitstrekte, waardoor het nog comfortabeler liep dan de vorige modellen. In Nederland kreeg de schoen al snel een iconische status, vooral in de hiphopscene. In de gabberscene kreeg de schoen zelfs een nog grotere status, en deze status behoudt de schoen nog steeds in 2023. Toch heeft de schoen zich ontwikkeld tot een modieuze trendschoen en wordt hij onder veel dagelijkse outfits gedragen. Nike Air Max kent ook duizenden ontwerpen en kleuren; de schoen wordt nu bij elke gelegenheid gedragen, zelfs tijdens het sporten is de schoen geschikt.

Shop de mooiste Nike schoenen via Schoenen.nl

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar sportschoenen of een casual sneaker die bij elke outfit past, Nike heeft het allemaal. Nike schoenen zijn verkrijgbaar in alle kleuren en maten, zodat iedereen een paar kan vinden, die ze met plezier dragen. Al helemaal via Schoenen.nl, waar je vergelijkt tussen meer dan 100+ webshops!