Wat zijn wintersneakers?

Wat zijn wintersneakers?

Door Patrick / 25-11-2022

Wat zijn wintersneakers? En waar koop je ze? Wij leggen het je uit. Dankzij onze samenwerking met meer dan 100 webwinkels kennen we de nieuwe collecties. En weten we dus ook welke schoenen jou in de winter lekker warm houden. Als de temperaturen dalen wil je namelijk zeker weten dat je geen koude voeten krijgt. En het goede nieuws is: dat hoeft ook helemaal niet. De sneakers voor in de winter houden je lekker warm, én zien er geweldig uit.

Lekker warm in de winter

Een paar wintersneakers houdt je voeten lekker warm én combineer je natuurlijk goed met de rest van je outfit. Zo zie je er geweldig uit en weet je ondertussen zeker dat je het buiten lekker lang volhoudt.

Je zal merken aan de sneakers dat ze wat dikker zijn, dan de modellen die je in de zomer draagt. Bovendien zijn ze in sommige gevallen ook wat hoger, al hoeft dat niet. Het zijn vooral de sneakers met een lekker warme voering en met stevige materialen die voorkomen dat je de warmte snel verliest.

Tip: en wil je lekker warme voeten houden in de wintersneakers? Let dan natuurlijk ook op de sokken die je daarin draagt. Daarmee zorg je ervoor dat jouw voeten lekker warm blijven, zowel thuis als wanneer je de schoenen aantrekt en naar buiten gaat. Houd er wel rekening mee dat je soms 1 maat groter nodig hebt dan normaal, als je erg dikke sokken gebruikt. 

3 tips voor de beste winter-keuze

En wil je de beste winter-keuze maken als je zoekt naar een paar sneakers? Wij hebben de verschillende wintersneakers voor je bekeken. En goed gelet op wat de schoenen onderscheidt van de modellen voor de andere seizoenen. Met de volgende drie tips weet je zeker dat jij een goede keuze maakt.

1. Let op de onderkant van de sneakers

Let goed op de onderkant van de sneakers als je die voor de winter koopt. Zelfs in Nederland zal het regelmatig sneeuwen en is de kans groot dat het vroeg of laat glad wordt buiten. Dan wil je natuurlijk niet uitglijden. Kies daarom voor een paar sneakers waarmee je voldoende grip hebt. Ga niet voor een paar sneakers met een gladde ondergrond, als je ze in de winter wilt dragen. Kies in plaats daarvan voor een ruwere zool, of zelfs voor een zool die speciaal bedoeld is om je extra grip te geven. Je zal merken dat je daarop veel stabieler loopt, iets wat vooral in de wintermaanden een prettig gevoel is.

2. Ga voor fake fur aan de binnenkant

Je wilt je voeten lekker warm houden. Dat lukt met fur, oftewel bont. Al kies je natuurlijk niet voor echt bont, omdat dit gepaard gaat met veel dierenleed. Er zijn gelukkig veel sneakers beschikbaar met fake fur. Dat is nepbont, dat ondertussen wel dezelfde eigenschappen heeft als het echte materiaal. Veel (witte) sneakers voor de winter hebben het stofje aan de binnenkant zitten. Dat zorgt ervoor dat de warmte van je voeten beter wordt vastgehouden. Jij koelt minder snel af, waardoor je het buiten een stuk langer uithoudt. Dankzij het kunstmatige materiaal komt er bovendien geen dier(enhuid) aan te pas.

3. Koop inlegzolen

Misschien dat je deze niet zou verwachten, maar het is een goed idee om inlegzolen te kopen voor jouw wintersneakers. Er zijn namelijk zooltjes die speciaal bedoeld zijn voor de winter. Die corrigeren niet de stand van je voeten in de sneakers, maar voorkomen dat de kou uit de grond omhoog kan trekken. Ze isoleren als het ware je schoenen, zodat je het veel minder koud hebt. Op die manier ben je goed voorbereid op de winter, omdat je sneakers draagt die er geweldig uitzien én die je voeten lekker warm houden.

Wat zijn wintersneakers?

Dus, wat zijn wintersneakers en hoe kun je die kopen? Met de bovenstaande tips leggen we het je graag uit. Winkel vervolgens in het assortiment van de meer dan 100 webwinkels waarmee we samenwerken, voor het mooiste en leukste model dat jij kunt bestellen. Je kunt dan online eenvoudig je wintersneakers bestellen, waarmee je zelfs klaar bent voor sneeuw, ijs en de lage temperaturen.