Welke sneakers kan ik dragen onder een jurk?

Welke sneakers kan ik dragen onder een jurk?

Door Patrick / 26-04-2022

Je wilt sneakers dragen onder een jurk of rok: goed idee!

Tenminste, als je weet hoe ze je mooi draagt natuurlijk. Dat is op zich niet moeilijk, al bepaalt de stijl die je kiest wel hoe jouw outfit eruit komt te zien. Sneakers zijn namelijk heel hot, en daardoor in allerlei soorten, maten en modellen beschikbaar. Maar, welke materialen passen goed bij een jurk en hoe kies je de juiste kleur?

Wij zochten het voor je uit, net als voor de andere schoenen die je kunt dragen onder een jurk of rok. Zo maak je een mooie combinatie, zowel in de zomer als winter. De sneakers zijn er namelijk van lekker warm en heel comfortabel tot meer luchtig en lekker laag. Dat betekent dat je er heel het jaar door op kunt blijven lopen.

Tips voor de perfecte sneaker

Wij delen een paar handige tips voor de perfecte sneaker:

  • - Kies voor lekker comfortabel
  • - Kleurrijk en opvallend

De eerste tip: het is belangrijk om jouw sneakers onder een jurk of rok vooral lekker comfortabel te kiezen. Dat wil zeggen, zorg ervoor dat je daar goed op kunt blijven lopen. De tijd dat je alleen hakken onder een jurk mocht dragen is namelijk helemaal voorbij. Inmiddels is een paar sneakers helemaal geaccepteerd, dus kun je het jezelf net zo goed lekker comfortabel maken.

Tip: kijk goed naar de zool van de sneakers. Een dikkere zool biedt waarschijnlijk meer comfort. Ook de stevigheid en hoogte van de zijkanten van de schoen zijn bepalend. Met meer ondersteuning zal jij merken dat je er veel lekkerder op blijft lopen.

Als je sneakers draagt onder een jurk of rok wil je die natuurlijk mooi combineren. Dat betekent dat je op zoek bent naar de juiste kleur. Het is de moeite waard om de sneakers helemaal te omarmen, dus om die niet te proberen te verbergen. Dat lukt het best met een felle en opvallende kleur. Sneakers trekken op die manier de aandacht, waarmee je een mooi statement maakt.

4 stijlen om mee te variëren

Bovendien kun je de sneakers dragen onder een jurk of rok én heb je daarbij de keuze uit verschillende stijlen. Dus ben je benieuwd welke kanten je allemaal op kunt? Wij delen een paar handige tips:

  • Maagdelijk wit
  • Stoer en zwart
  • Met opvallende print
  • In contrasterende kleur

1. Maagdelijk wit

Een paar sneakers in maagdelijk wit is eigenlijk altijd een goede keuze. Dat geldt in combinatie met een jurk of rok, net als bij iedere andere outfit waar jij blij van wordt. Dus wil je ze dragen in het voorjaar en de zomer? Of gaat het je om de winter of de herfst? Het is eigenlijk altijd een goede keuze om de sneakers in wit te bestellen.

Tip: draag een spijkerjurk of -rok of een andere stoere stof. Dan komen de witte sneakers extra goed tot hun recht.

Tip: zorg er wel voor dat je schoenen mooi wit blijven natuurlijk. Dus opgepast met waar je precies naartoe gaat.

2. Stoer en zwart

Andersom draag je de sneakers onder een jurk of rok bijvoorbeeld in zwart. Dat geeft een stoere en sportieve look, vooral als er sprake is van een paar witte of lichte elementen. Je zal merken dat je op die manier geweldige sneakers combineert met de rest van jouw outfit. Bovendien gaan de sneakers automatisch lang mee, omdat je ze makkelijk schoon en zwart kunt houden.

3. Met opvallende print

En wil je het juist in een heel andere hoek zoeken met de sneakers bij een jurk of rok? Kies dan voor een opvallende print. In vrolijke kleuren en met verschillende materialen kom je tot een prachtig geheel. Dat trekt de aandacht en combineert met de favoriete jurkjes en rokjes die je het liefst draagt.

4. In contrasterende kleur

En ben je niet zo van de patronen en verschillende materialen, maar zoek je wel naar een paar mooie sneakers? Kies dan voor een opvallende kleur, bijvoorbeeld voor een sterk contrast. Het is colour blocking met je schoenen, waarmee je zeker weet dat jouw schoenen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Sneakers onder een jurk

Een paar sneakers onder een jurk: dat is dus een uitstekende keuze! Bekijk alle mooie schoenen voor dames. Of bekijk specifiek de verschillende sneakers, waarmee je zeker weet dat je een mooie keuze maakt. Gebruik de bovenstaande tips om het ideale paar te vinden, dat je het liefst morgen al zou dragen.