Basketbalschoenen kopen: waar moet je op letten

Basketbalschoenen kopen: waar moet je op letten

Door Patrick

Je wilt nieuwe basketbalschoenen kopen: waar begin je? Natuurlijk wil je er goed op kunnen springen, moeten ze voldoende stabiliteit bieden en zoek je schoenen die er geweldig uitzien. Wij helpen je de verschillende eigenschappen te combineren in een nieuw paar sportschoenen. Die zijn speciaal geschikt voor basketbal, omdat de sport vraagt om schoenen die beschikken over specifieke eigenschappen.

We leggen je uit over de hoge, middelhoge en lage basketbalschoenen. Aan de hand daarvan kies je namelijk voor het paar schoenen waar jij je prettig bij voelt. En waarin je voldoende vrijheid hebt, zodat je jouw creativiteit in het spel kunt leggen. Je zal merken dat je op die manier een betere speler wordt, door de schoenen die je draagt op het moment dat je het veld oploopt.

Drie soorten: hoog, middelhoog en laag

De verschillende basketbalschoenen kun je verdelen in drie categorieën: hoog, middelhoog en laag. Het is belangrijk om het type schoen te vinden dat jij prettig vindt zitten. En maak je geen zorgen, de spelers in de Dutch Basketball League spelen op alle verschillende schoenen. Er is wat dat betreft geen ‘beste’ schoen, het gaat erom dat de sportschoenen goed passen bij de manier waarop jij graag sport.

Hoge basketbalschoenen

Hoge basketbalschoenen zijn oorspronkelijk ontworpen voor indoor spelers. Het grote voordeel hiervan is namelijk dat je de enkel goed beschermt. Dat voorkomt het verzwikken en andere risico’s op blessures. Je ervaart veel meer stabiliteit, ook als je snel van links naar rechts wilt bewegen.

Met name centers en power forwards dragen de hoge basketbalschoenen. Zij springen en landen veel, dus zoeken naar extra stabiliteit om niet in de problemen te komen. De stabiliteit zorgt ervoor dat hun voeten de juiste ondersteuning krijgen, zelfs als het spel intensiever wordt.

Houd er wel rekening mee dat de hoge basketbalschoenen wat meer beklemmend kunnen aanvoelen. Dat betekent dat je iets minder vrij bent in je bewegingen. Dat kan lastig zijn in de zaal, omdat je met name indoor snel moet kunnen schakelen.

Middelhoge basketbalschoenen

Speel je veel buiten of speel je binnen, maar moet je het hebben van de snelheid die je ontwikkelt? In die gevallen is het een goed idee om naar de middelhoge basketbalschoenen te kijken. Je hebt daarmee meer ondersteuning dan met de lage modellen, vooral voor de enkel. Aan de andere kant is het een allround schoen, die meer bewegingsvrijheid biedt dan de hoge schoenen.

Dus ben je een beginnende speler die eigenlijk zoekt naar het beste van meerdere werelden? Dan kan het een goed idee zijn om deze schoenen te dragen. De kans is groot dat je er meteen goed mee uit de voeten kunt, ook als je maar weinig ervaring hebt. De schoenen zijn in de basis heel stabiel, terwijl je aan de andere kant toch de vrijheid hebt om meteen te reageren op het spel. Dankzij het beste van meerdere werelden zijn de middelhoge basketbalschoenen populair bij een groot aantal (startende) spelers.

Lage basketbalschoenen

De lage basketbalschoenen zijn vooral geschikt voor spelers die graag wendbaar zijn. Dus schiet je op het veld van links naar rechts en wil je daarvoor de maximale vrijheid ervaren? Met name guards en forwards hebben daar veel baat bij. Ze moeten het hebben van hun wendbaarheid en snelheid, twee elementen waarin de schoenen goed kunnen ondersteunen. Houd er rekening mee dat de schoenen minder stabiliteit bieden. Je loopt meer risico op het verzwikken van je enkel en andere blessures aan je voeten.

Tip: wil je van meer sportschoenen weten hoe je die het best kunt kopen? We leggen je bijvoorbeeld graag uit over de wielrenschoenen bij ons in het assortiment.

Basketbalschoenen kopen

Een paar basketbalschoenen koop je eenvoudig online, daar hoef je de deur niet voor uit. Wij verzamelen het aanbod uit alle winkels en webshops waarmee we samenwerken. Dat betekent dat je van de grote en de kleine merken steeds de nieuwe collectie ziet. Dus zoek je het totale overzicht, bijvoorbeeld om de schoenen binnen de trend van dit moment te bestellen? Wij verwijzen je naar de webwinkel waar je die kunt bestellen. Zo kun je altijd rekenen op de beste basketbalschoenen, die je eenvoudig online bestelt.