Deze heren sneakers zijn geschikt voor een sollicitatie

Deze heren sneakers zijn geschikt voor een sollicitatie

Door Patrick

Een paar heren sneakers om op te solliciteren: kan dat? We hebben het bedrijven en recruiters gevraagd, en zij waren duidelijk. Dat kan, maar de schoenen moeten wel aan een paar voorwaarden voldoen. Dus, welke heren sneakers zijn geschikt voor een sollicitatie? We delen een aantal belangrijke eigenschappen. Als je daar rekening mee houdt, en als het bedrijf daarbij past, kun je rustig solliciteren op een paar sneakers. 

Succesvol solliciteren op sneakers

Of je succesvol bent tijdens een sollicitatiegesprek ligt natuurlijk aan veel meer dan de sneakers alleen. Of aan de schoenen in het algemeen. Zorg dat je goed bent voorbereid en dat je weet wat je wilt vertellen. Verdiep je alvast een beetje in het bedrijf. En ken zowel je zwakke als je sterke punten, iets dat je kunt bewijzen met waar je in het verleden aan hebt gewerkt en hoe je dat deed. Je zal merken dat jouw sneakers of andere schoenen dan helemaal niet zoveel invloed hebben op het resultaat van het gesprek. 

5 eigenschappen van geschikte sneakers

De recruiters en werkgevers gaven ons aan dat kandidaten prima kunnen solliciteren op sneakers. Ze nemen hen net zo goed aan als anderen op nette (lak)schoenen. Toch is het belangrijk om niet zomaar een paar sneakers van afgelopen zomer uit de kast te trekken. Houd in plaats daarvan rekening met vijf belangrijke eigenschappen. Wij zetten ze voor je op een rij.

1. In suede of nubuck

De sneakers voor heren om op te solliciteren zijn gemaakt van nette materialen, die zorgen voor een geklede look. Je kunt bijvoorbeeld denken aan suède en aan nubuck. Het zijn twee materialen die zorgen voor een nette uitstraling, zowel bij sneakers als bij andere schoenen.

Kies de materialen in bijvoorbeeld donkerblauw, in bruin, grijs of in beige. Die relatief rustige kleuren trekken niet te veel aandacht. Bovendien combineren ze mooi met een smart casual look, die je goed kunt gebruiken om de solliciteren. 

2. Sneakers met nette veters

Heel belangrijk voor sneakers voor heren tijdens een sollicitatie zijn de veters. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat ze nog goed heel zijn, en dat ze er netjes uitzien. Kies bij voorkeur schoenen met een platte veter. Dat komt over het algemeen beter over dan een dunne ronde veter. Sommige schoenen hebben dikke ronde veters, dat is een prima alternatief. Pas in ieder geval op met veters die vies zijn geworden of die zijn gerafeld. 

3. Op een witte of lichte zool

Als je sneakers draagt voor een sollicitatie is het verstandig om een lichte of een witte zool te kiezen. Dat zorgt voor een nette look, mede omdat je daarmee heel duidelijk kunt laten zien dat de schoenen goed schoon zijn. Ook oogt het frisser dan in het bruin of zwart. Uiteraard mogen de rest van de schoenen wel die kleuren hebben, ten opzichte van de lichte zool waarmee je een goede indruk maakt. 

4. Zonder uitbundige details

De sneakers voor heren om op te solliciteren mogen in ieder geval geen uitbundige details hebben. Voorkom studs en andere details, die te veel aandacht trekken. Dat maakt de schoenen bepaald geen nette keuze. Hoe minder extra’s er op en aan de schoenen zitten, des te groter de kans dat ze geschikt zijn om op te solliciteren.

5. Schone schoenen

Zorg er ten slotte voor dat de schoenen waarop je gaat solliciteren goed schoon zijn. Dat geldt voor heren sneakers, net als voor alle andere schoenen die je draagt. Vieze schoenen maken een totaal verkeerde indruk, dus daarmee wordt de kans op die baan wel meteen een stuk kleiner.

Sneakers geschikt voor een sollicitatie

De bovenstaande heren sneakers zijn geschikt voor een sollicitatie. Bestel ze eenvoudig online. Wij combineren het aanbod uit meer dan 100 webwinkels waarmee we samenwerken. Zo maak je een goede keuze, uit de nieuwe collecties of binnen de tijdloze klassiekers die er beschikbaar zijn.