Dit schoenenmerk werd gedragen door het Franse Vreemdelingenlegioen

Dit schoenenmerk werd gedragen door het Franse Vreemdelingenlegioen

Door Patrick / 23-02-2023

De schoenen van Palladium werden gedragen door het Franse Vreemdelingenlegioen. Het merk heeft daarmee een unieke oorsprong, en bovendien een goed verhaal. Wij zochten het voor je uit en vertellen je er graag over. Dat weet jij meer van de historie, van de schoenen die jij online bestelt.

Palladium werd al in 1921 opgericht, dus kijkt sowieso terug op een heel lange historie. Origineel maakte het merk helemaal geen schoenen, maar vliegtuigbanden. Tot en met de Tweede Wereldoorlog ging dat goed, maar toen veranderde er iets. De vraag daalde dramatisch, dus ben besloot om schoenen te gaan maken. De Palladium Pampa veranderde het verhaal van het merk, omdat dit de schoen werd voor het Franse Vreemdelingenlegioen.

Ook met Nederlanders

Dat Franse Vreemdelingenlegioen verzamelde allerlei mensen die samen de strijd aan wilden gaan. Er waren ook Nederlanders bij. Om goed beslagen ten ijs te komen was het belangrijk dat de materialen en het materiaal in goede staat waren. Er werd besloten om Palladium schoenen te laten maken. Het werd de Pampa, een schoen die zeer robuust en stevig was, met een rubberen neus. Inmiddels is het een iconische boot, al was het destijds vooral een schoen die dienst moest doen.

Het Franse Vreemdelingenlegioen droeg de schoenen van Palladium en legde daarmee de basis voor het merk zoals we dat vandaag de dag kennen. Er wordt daarom ook wel gesproken van een oprichting in 1947. Dat was het moment waarop de schoenen werden gemaakt voor een breed publiek, in tegenstelling tot de vliegtuigbanden die er al eerder werden geproduceerd.

Het verhaal achter Palladium

Het verhaal van Palladium gaat daarom terug tot in 1947 of 1921, afhankelijk van welk beginpunt je kiest. Als het gaat om de Pampa Boot van Palladium is het inderdaad 1947. Dat was het moment waarop de schoenen gemaakt werden voor een breed publiek. De schoenen werden gedragen door het Franse Vreemdelingenlegioen en wisten zich daar uitstekend te bewijzen. Tegenwoordig dragen veel mensen de schoenen vooral als een stoere boot die makkelijk combineert.

1. Zo begon Palladium

Palladium begon met de productie van vliegtuigbanden. De ervaring met het rubber legde de basis om de Palladium Pampa Boots te gaan produceren. De neuzen van rubber bleken zeer stevig, terwijl de schoenen als geheel voldoende comfort boden. De canvasschoenen waren stevig en robuust, en bovendien heel betaalbaar.

2. Het Franse Vreemdelingenlegioen

Voor het Franse Vreemdelingenlegioen moest Palladium schoenen maken die betaalbaar waren en goede kwaliteit boden. Er werd gekozen voor neuzen van rubber, gecombineerd met schoenen in canvas. Op die manier zaten ze voldoende comfortabel én boden ze stevigheid op de plek waar dat extra belangrijk was.

3. Van het slagveld naar de winkelstraat

Op het slagveld ging het er natuurlijk niet om dat de schoenen er goed uit zagen. Palladium maakte Pampa Boots op basis van de beste kwaliteit, zowel voor het legioen als in de latere jaren voor een breder publiek. Pas in de jaren ’70 van de vorige eeuw waren het onder andere tennissers en basketballers die de schoenen begonnen te dragen. De iconische boots werden ingezet als sportschoen, dus kregen daarmee een ander karakter.

4. Schoenen met een verhaal

Hoe je het ook bekijkt, de schoenen van Palladium hebben in ieder geval een verhaal. Het gaat om schoenen die in eerste instantie werden gemaakt voor het Franse Vreemdelingenlegioen. Dat moest de strijd aangaan op het slagveld, dus zocht daarvoor naar betrouwbare schoenen die de beste kwaliteit boden. Pas later heeft men zich meer gericht op de stijl en het design van de schoenen. Zo is er met de Palladium Pampa Boots een iconische klassieker ontstaan. En passen de schoenen vandaag de dag in een breder assortiment, met ook sportschoenen en casual boots.

Dit schoenenmerk werd gedragen door het Franse Vreemdelingenlegioen

Dat de schoenen al werden gedragen door het Franse Vreemdelingenlegioen geeft aan hoe ver de historie teruggaat. Dat is nog verder dan bij Vans, wat het merk een van de ware klassiekers maakt. Bekijk de Pampa Boot en andere modellen, als geweldige keuze voor Palladium schoenen.

Wij werken samen met meer dan 100 webwinkels. Dat betekent dat je de keuze hebt uit alle soorten schoenen en boots van Palladium. Bestel ze eenvoudig online, dan heb je die snel in huis en draag je binnenkort schoenen met een geweldig verhaal.