New Balance sneakers: gedragen door een president!

New Balance sneakers: gedragen door een president!

Door Patrick

Als je een paar New Balance sneakers draagt bevind je je in goed gezelschap. Niemand minder dan een Amerikaanse president droeg de schoenen. En sterker nog, hij werd er samen met zijn vrouw zelfs ambassadeur van. Een betere endorsement kun je in de Verenigde Staten niet krijgen.

De sneakers van New Balance staan bekend om hun comfort en de sportiviteit. En om het feit dat ze werden gedragen door een Amerikaanse president. Wat dat betreft heeft het merk zich weten te vestigen en zal dat niet zomaar meer veranderen. Aan de andere kant werd het merk opgericht door een Engelse immigrant in de VS. Een revolutionair idee voor de schoenen lanceerde het merk, om daarna heel succesvol te worden.

Gedragen door een Amerikaanse president

Een figuur zoals de Amerikaanse president hebben we niet in Nederland. Dat maakt het lastig om voor te stellen welke impact het op een schoenenmerk heeft als de president de schoenen draagt. Van de lijst met presidenten zou het van enorme waarde voor een merk zijn als ook maar iemand de schoenen draagt. Dat dit gebeurde en dat de president een ambassadeur voor het merk was overtrof daarom de stoutste dromen van de oprichter.

Door simpelweg de schoenen te dragen zou het al voldoende zijn om de verkoop enorm te stimuleren. Dat de president er meer aandacht aan besteedde zorgde alleen maar voor positievere resultaten. Het werd voor New Balance de grote doorbraak, waarvan het merk vandaag de dag nog steeds de vruchten plukt.

Het verhaal achter New Balance

Het verhaal van New Balance gaat terug tot in 1906. Toen besloot de Engelse immigrant Willam J. Riley een uniek ontwerp toe te passen, voor de hiel van de schoenen. Op die manier ontstond een andere benadering, die voor meer comfort moest zorgen. De sportieve schoenen zorgden voor betere ondersteuning, en brachten de ‘balans’ waar veel mensen naar op zoek waren.

1. William J. Riley

William J. Riley kwam uit Engeland en besloot te emigreren naar de Verenigde Staten. Daar wilde hij zijn grote droom waarmaken, iets dat in het thuisland niet lukte. Hij keek altijd naar zijn kippen in de tuin, die stonden op hun poten met drie ‘klauwen’. Ze wisten op die manier een perfecte balans aan te houden, iets dat hem altijd heeft gefascineerd en geïnspireerd. Hij was daarom vastbesloten om op basis van dat concept schoenen te gaan ontwikkelen.

2. De evolutie van New Balance

Dat lukte hem in 1906, toen hij schoenen op de markt bracht met hetzelfde concept als de poten van de kippen. Het leidde vanuit de hiel van de schoenen tot een betere balans. Het unieke concept sloeg aan, dus de basis voor het succes was daarmee gelegd. Toch wist hij nog niet meteen het grote publiek te bereiken, totdat een president besloot om de schoenen te dragen.

3. De jaren '80 fitness hype en Bill Clinton

In de jaren ’80 was er in de Verenigde Staten sprake van een belangrijke fitness hype. Het werd heel belangrijk om gezonder te leven en meer te sporten. Daar hoorde natuurlijk een paar sportschoenen bij, dat de voeten in de juiste balans zou brengen. Niemand minder dan president Bill Clinton besloot de schoenen van New Balance te dragen. En dat niet alleen, hij zorgde er ook persoonlijk voor dat zoveel mogelijk mensen daarvan hoorden. De schoenen van toen zijn nog altijs zeer populair op veilingen. En het merk heeft daardoor enorm de wind in de zeilen gekregen.

4. New Balance anno nu

Vandaag de dag geldt New Balance als een van de grote merken voor sportschoenen. Dat wil zeggen, de schoenen combineren een casual stijl met de sportieve elementen en een goede balans. Op die manier zijn het schoenen die mensen tijdens allerlei gelegenheden kunnen dragen. Ze combineren makkelijk en bieden maximaal comfort.

New Balance sneakers: gedragen door een president

Net als Palladium kan New Balance terugkijken op een geweldige historie, met een duidelijk succesvol moment. Het was voor dit merk het moment waarop president Clinton besloot om de schoenen te dragen. En besloot om dat breed uit te dragen, tegen iedereen die het maar wilde horen.

Zoek jij schoenen die ook een president van de Verenigde Staten droeg? Of ben je gewoon op zoek naar een paar comfortabele sneakers van New Balance? Kies voor de juiste balans. Bestel de schoenen eenvoudig bij de meer dan 100 webwinkels waarmee we samenwerken.