Dit zijn ze: de schoenentrends van 2017

Dit zijn ze: de schoenentrends van 2017

Door Carolien

De schoenentrends van aankomend seizoen zijn verrassend en verfrissend, voor zowel mannen als vrouwen. Eerlijk is eerlijk: sommige trends (zoals de sandaalschoenen en ingebouwde sokken) zijn zo vernieuwend, dat je ballen moet hebben om erin mee te gaan. Maar er zijn ook genoeg leuke basic trends, die zonder enige twijfel in jouw schoenenkast passen. (Beeld: Omoda)

Schoenentrends mannen: nette sneakers, felgekleurde zolen en sandaalschoenen

(Scroll naar beneden voor de vrouwentrends) Een ding is zeker: nette sneakers boven afgetrapte sneakers. En met ‘net’ bedoelen we dan materialen als leer en suède. Dat wil niet zeggen dat je je vertrouwde adidasjes helemaal nooit meer aan kunt: they never really get old. (Maar eh… wel minder populair. Vans nemen langzamerhand de troon over).

Voor wie echt op de sportieve toer wil: over the top sportschoenen komen in! Denk hierbij aan unieke modellen, gewaagde mixen van kleuren en prints en ongewone details. Met deze opvallende exemplaren maak jij echt een fashionstatement. Durf jij het aan?

Naast deze (te) gekke kicks, zullen we komend seizoen ook veel opvallende zolen zien. Denk: aparte vormen, maar vooral felle contrasterende kleuren . Voor de echte kleurliefhebbers gaat de trend nog verder. Niet alleen de zool, maar de hele schoen in een lekker kleurtje is ook hot deze lente. Leef je uit!

Worden al die gekke vormen en opvallende kleuren jou wat teveel, ga dan voor een paar lage Dr. Martens: stoer, lekker basic en ook supertrendy in het voorjaar van 2017.

Misschien iets te voorbarig om te denken dat je deze stappers al aan kunt tijdens de Hollandse lente, maar anders bewaar je ze voor de zomer: de sandaalschoenen. Ze hebben de vorm en omvang van een normale schoen, met hier en daar een cut out zoals sandalen hebben.

Schoenentrends vrouwen: riempjes, plateauzolen en cone heels

Buckle up dames: riempjes en veters zijn helemaal in deze lente. Vooral op laarsjes zie je ze veelvuldig terug, maar ook bij sandalen en op je loafers (die ook weer helemaal in zijn dit voorjaar). Wij zijn fan!

Net als bij de heren speelt de zool een grote rol, zij het in een iets andere vorm. De vorm en kleur doen er niet zoveel toe, zolang je zool maar hoog is. Deze trend stamt uit het discotijdperk, maar in 2017 gaan we ze veel terugzien: plateauzolen.

Toch liever een hak dan zo’n plateau? De zogenaamde kitten heel gaan we ook veel zien aankomend voorjaar: de lage dunne naaldhak. Of een mooie cone heel: een hak in de vorm van een ijshoorntje.

Laarzen blijven hot in de lente, vooral leren laarzen. Daarnaast een onverwachte trend: laarzen met een aparte sportieve touch. Denk daarbij vooral aan boxer boots en ingebouwde sokken. Deze laarzen dienen deze lente als vervanging van de ‘normale’ sneakers. Houd jij van glitter en glamour? Dan komt deze trend goed uit: metallic schoenen. De feestdagen zijn voorbij, maar dat wil niet zeggen dat je alles wat sparkly is moet opbergen. Shine, baby, shine: ook in de lente!