Schoenen oprekken met ijs

Schoenen oprekken met ijs

Door Carolien

Heb je ooit een prachtig paar schoenen gekocht, om er vervolgens achter te komen dat ze net iets te strak zitten? Maak je geen zorgen, er is een verrassend eenvoudige oplossing voor dit probleem: gebruik ijs om je schoenen op te rekken. Ja, je hebt het goed gelezen, ijs! Het proces is eenvoudig en gemakkelijk, en het kan die anders ondraaglijk strakke schoenen omtoveren tot je nieuwe favorieten. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt doen, dus lees zeker door.

Stappenplan pumps oprekken met ijs

Het gaat als volgt te werk:  

Stap 1: Zakken vullen

Vul twee boterhamzakjes voor een kwart met water.

Stap 2: Plaats de zakken in de schoenen

Neem de gevulde waterzakken en plaats deze zorgvuldig in de pumps. Zorg ervoor dat de zakken de gehele binnenkant van de schoenen vullen, vooral op de plekken waar de schoenen knellen.

Stap 3: Vriezen

Plaats de schoenen nu in de vriezer. Zorg ervoor dat ze stabiel staan en niet kunnen omvallen. Je kunt ze het best in een plastic tas plaatsen om eventuele lekkage op te vangen.

Stap 4: Het oprekken

Water zet uit wanneer het bevriest. Als het water in de zakken bevriest, zet het uit en oefent het druk uit op de binnenkant van de schoenen. Dit helpt om het materiaal van de schoenen op te rekken.

Stap 5: Laat de schoenen ontdooien

Na een nacht in de vriezer laat je de schoenen ontdooien op kamertemperatuur. Zorg ervoor dat je de schoenen volledig laat ontdooien voordat je de zakken met water verwijdert. Probeer ze nu aan. Ze zouden comfortabeler moeten aanvoelen, met meer ruimte voor je voeten. Herhaal dit proces indien nodig tot de schoenen voldoende zijn uitgerekt. Dit is een traag proces, dus geduld is hierbij cruciaal. Het is beter om dit proces meerdere keren te herhalen dan om te proberen de schoenen in één keer te veel uit te rekken, wat ze kan beschadigen. 

Belangrijke opmerkingen

Deze methode werkt het best met lederen schoenen, omdat leer een rekbaar materiaal is. Het kan worden gebruikt met sommige synthetische materialen, maar wees voorzichtig, omdat sommige materialen kunnen scheuren. Test ook de kleurechtheid van je schoenen voordat je ze in de vriezer plaatst. Bevochtig een klein, onopvallend deel van de schoen. Als er kleur op het doek komt, is het beter om deze methode niet te gebruiken.

Zijn je schoenen een beetje te strak? Probeer ze op te rekken met ijs! Met deze simpele truc kun je comfort en stijl combineren, zonder je voeten te martelen. Geef je voeten de ruimte die ze nodig hebben en maak van elke stap een plezierige ervaring!