Hoe vallen schoenmerken voor enkellaarsjes?

Hoe vallen schoenmerken voor enkellaarsjes?

Door Patrick

Hoe vallen de schoenmerken als je kiest voor enkellaarsjes? In de meeste gevallen vallen de schoenen normaal, dus heb je gewoon de maat die je altijd bestelt. Soms is dat niet het geval, dus is het belangrijk om rekening te houden met een andere maat. Soms scheelt het een halve maat, wat handig kan zijn als je twijfelt. En soms scheelt het meer. Wij zetten de schoenmerken voor je op een rij waarbij dit van toepassing is.

Als het schoenmerk dat je wilt bestellen er niet bij staat is de kans groot dat de enkellaarsjes gewoon normaal vallen. Dat betekent dat ze niet groot of klein vallen, maar dat je gewoon jouw maat kunt bestellen. Je zorgt er daarmee voor dat de schoenen goed passen, zodat je comfortabel op de laarsjes kunt lopen. Dat voorkomt bovendien dat je twee maten moet bestellen, waarvan je er weer één moet terugsturen.

Hoe vallen enkellaarsjes?

Je wilt weten hoe de enkellaarsjes van bepaalde schoenmerken vallen. Dat is heel verstandig, omdat de maat natuurlijk iets is waar je op moet letten als je schoenen gaat kopen. Dat geldt voor de enkellaarsjes, net als voor andere schoenen die je bestelt. Zowel te grote als te kleine schoenen zitten niet fijn, dus zorg ervoor dat je daar even bij stilstaat.

Wij spraken met de meer dan 100 webwinkels waarmee we samenwerken. Hen vroegen we naar de merken waarvan ze weten dat de schoenen groter of kleiner vallen. Zij vragen bijvoorbeeld de klanten die enkellaarsjes bestellen naar hun feedback. Op die manier kwamen we tot een lijst met merken, waarvan een paar merken groot of klein vallen. Die hebben we voor je op een rij gezet. De andere merken vallen normaal, dus daarvan bestel je de enkellaarsjes in jouw eigen maat.

Schoenmerken en hun enkellaarsjes

Ben je benieuwd welke schoenmerken groter of kleiner vallen als het gaat om de enkellaarsjes? Wij hebben ze voor je op een rij gezet, om het je makkelijker te maken de juiste maat te bestellen.

1. Alba Teci valt klein

De schoenen van Alba Teci vallen klein. Dat wil zeggen, in veel gevallen heb je een halve maat groter nodig. Dus twijfel je tussen twee maten? Dan is het in dit geval verstandig om de grootste van de twee te kopen. De kans is groot dat je anders zal merken dat de schoenen een beetje knellen, waardoor je vroeg of laat last krijgt van pijntjes in de enkellaarsjes.

2. New Balance valt (heel) klein

New Balance gaat vaak nog een stap verder. Het merk staat erom bekend dat de schoenen (heel) klein vallen. Dat scheelt bij veel mensen een complete maat. Zorg er dus voor dat je een maat groter bestelt, om te voorkomen dat ze straks te klein zijn.

3. Paul Green en Peter Kaiser vallen groot

Zowel bij Paul Green als bij Peter Kaiser is het juist een goed idee om de enkellaarsjes een maat kleiner te bestellen. Of in ieder geval, een halve maat kleiner dan je gewend bent. Dus twijfel je tussen twee maten? Zorg er in dit geval voor dat je aan de kleine kant gaat zitten.

4. Hassia valt groot

Ook de enkellaarsjes van Hassia vallen groter dan je misschien gewend bent. Als je normaal gesproken altijd dezelfde maat hebt kan het in dit geval anders uitpakken. Zorg er dus voor dat je een kleinere maat bestelt, waarmee je voorkomt dat je extra ruimte overhoudt. Je kunt dan gaan schuiven in de schoenen, waardoor je last krijgt van blaren en uiteindelijk van pijntjes.

5. Maripe valt groot

Ook de enkellaarsjes van Maripe vallen groter dan gemiddeld. Het is verstandig om in ieder geval een halve maat kleiner te bestellen dan je gewend bent. Op die manier weet je zeker dat de schoenen goed aansluiten bij jouw enkels en hiel aan de achterkant, en bij de tenen aan de voorkomt. Bovendien voorkom je dat de wreef als het ware te ‘los’ komt te zitten, waardoor je er niet lekker op kunt lopen.

Enkellaarsjes van alle schoenmerken kopen

Je kunt een paar enkellaarsjes kopen van ieder merk. Het is verstandig om goed te kijken naar hoe de maten van schoenmerken vallen. Daarmee voorkom je dat de schoenen straks te groot of te klein zijn. En dat het bijvoorbeeld lastiger wordt om die goed te onderhouden, door de extra slijtage. Bestel in plaats daarvan de schoenen in de juiste maat, waardoor ze lekkerder lopen en je er langer plezier van hebt.