Hoe verwijder je kauwgum onder je schoen?

Hoe verwijder je kauwgum onder je schoen?

Door Patrick

Er is niet veel irritanter dan kauwgum onder je schoen. Je voelt het meteen, en met iedere stap komt het vaster te zitten. Bovendien, je krijgt het er ook niet zomaar af. Na een paar stappen zit het er heel stevig onder. Maar je kunt de schoenen ook niet meteen uittrekken. Dus, wat doe je als er kauwgum onder je schoenen zit? Of wat doe je als je kinderen door een kauwgom zijn gelopen?

Je punt het er proberen af te pulken. Of het zelfs met je handen verwijderen. Maar, wie dat weleens heeft geprobeerd weet dat dit eigenlijk weinig zin heeft. Dat je het anders zal moeten aanpakken. Met iets dat speciaal geschikt is voor kauwgum onder je schoenen. Wij leggen je uit welke 3 manieren je het best kunt gebruiken.

Kauwgum of kauwgom

Overigens hebben we het over kauwgum verwijderen, maar het kan net zo goed gaan om kauwgom. We spreken van kauwgum en van kauwgom, net als van kauwgumpje en kauwgompje. In principe is het allemaal goed, en allemaal net zo vervelend om onder je schoenen te hebben.

En zit er kauwgum op kleding of op iets anders? In sommige gevallen zullen de tips die we hieronder delen ook werken. Het is in ieder geval de moeite waard om het te proberen. Als je de kauwgum er losser mee krijgt lukt het daarna beter om het te verwijderen. Je hoeft het dan niet met je handen te proberen. Of met een stokje, waardoor je er steeds kleine stukjes afhaalt, maar de rest gewoon blijft zitten.

Drie manieren om kauwgum te verwijderen onder je schoenen

Als er kauwgum onder je schoenen zit is dat heel vervelend. Gelukkig kun je het met een paar handige tips makkelijk verwijderen. Het is vooral belangrijk om rekening te houden met de samenstelling van kauwgum, en hoe dit reageert op verschillende omstandigheden. Zo maak je het jezelf een stuk makkelijker om je schoenen schoon te maken als er kauwgum onder zit.

1. In de vriezer of met een ijsklontje

Begin met de vriezer. Inderdaad, je kunt je schoenen gewoon in de vriezer doen. Het nadeel van kauwgum is namelijk dat dit zacht wordt, waardoor je het uit elkaar trekt als je het wilt verwijderen. Er blijven grote delen op de schoenen achter, omdat het niet hard genoeg is. Door je schoenen in de vriezer te doen maak je het hard. En zorg je er dus voor dat je het vervolgens kunt verwijderen. Tip: doe een grote zak om de schoenen, dan houd je de rest van de vriezer schoon. Als je schoenen niet in de vriezer passen kun je een ijsklontje gebruiken. Druk die 10 tot 15 minuten tegen de kauwgom om het goed af te koelen.

2. Met WD-40

Zoals je misschien weet is WD-40 geschikt voor alles wat vast zit, en los moet. Dat geldt ook voor kauwgum onder je schoenen. Als je hier een bus van hebt staan hoef je het alleen maar op de kauwgum te spuiten. Je zal merken dat de gom bijna meteen hard wordt. Op die manier creëer je hetzelfde effect als met het ijsklontje of in de vriezer. Je trekt de gom er gewoon af. Daarna kun je wat keukenpapier gebruiken om de schoenen helemaal schoon te maken.

3. Met pindakaas

Ten slotte kun je iets gebruiken om de kauwgum juist zachter te maken. Dat doe je met een beetje pindakaas. Dat klinkt misschien niet als de makkelijkste manier, maar het werkt heel eenvoudig. Als je er pindakaas op smeert zal je merken dat de gom week wordt. Of zacht zelfs. Het laat bijna vanzelf los, waardoor je het veel makkelijker onder je schoenen vandaan kunt halen.

Zo verwijder je kauwgum onder je schoen

De tips om kauwgum te verwijderen van je schoenen werken voor Nike en voor alle andere merken. Als er sprake is van een rubber zool zal het in de meeste gevallen helpen om je schoenen weer schoon te krijgen.

Dus bestel jij nieuwe schoenen en wil je die daarna zo lang mogelijk mooi houden? Of vind je het gewoon irritant dat je iets voelt onder de zolen van je schoenen? Gebruik de tips hierboven. En bestel nieuwe schoenen bij de 100 webwinkels waarmee we samenwerken, zodat jij stijlvol voor de dag komt.