Hoe krijg je vieze luchtjes uit je schoenen?

Hoe krijg je vieze luchtjes uit je schoenen?

Door Patrick / 15-02-2023

Je schoenen stinken! Hoe krijg je die vieze luchtjes eruit? Je kunt je schoenen natuurlijk in de wasmachine gooien, maar daar worden ze niet altijd beter van. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om je schoenen weer fris te laten ruiken. Wij delen 3 handige tips, waar je misschien nog niet aan had gedacht.

Natuurlijk ken je de wasmachine en weet je dat je de schoenen even moet laten luchten. Sterker nog, waarschijnlijk heb je dat allemaal al geprobeerd. En is dat nog niet het geval? Begin daar dan mee. Hang de schoenen even in de buitenlucht. De meeste nare luchtjes en vieze geuren verdwijnen dan meteen. Helpt dat niet? Dan hoef je ze niet meteen in de wasmachine te doen. Wij delen een paar handige tips die je eerst kunt proberen.

Weg met nare geurtjes en vieze luchtjes

Zowel schoenen als je kleding kunnen last krijgen van nare geurtjes en vieze luchtjes. Dat ontstaat bijvoorbeeld als je schoenen vochtig zijn geweest en je ze dicht hebt opgeborgen. Dus doe je ze in de kast zonder ze eerst te laten drogen? Of laat je de schoenen te lang in je sporttas zitten? Dan loop je het risico dat ze gaan stinken.

Om die lucht er weer uit te krijgen kun je de schoenen laten luchten. Als dat niet helpt delen wij drie handige tips. Daar heb je wel wat andere spullen voor nodig, al hebben de meeste mensen die gewoon thuis. En baadt het niet? Dan schaadt het niet. Het zijn veilige tips om stinkende schoenen weer lekker te laten ruiken.

Drie tips bij stinkende schoenen

Een paar stinkende schoenen trek je liever niet aan. En sterker nog, je legt die liever niet eens in de kast. Voordat je het weet stinken alle schoenen, dus ben je nog verder van huis. Zorg ervoor dat je de luchtjes uit de schoenen verwijdert. Zo zorg je ervoor dat de schoenen geen nare luchtjes en vieze geuren meer hebben, zodat je ze in de kast kunt leggen of weer aan kunt trekken.

1. In de kattenbakvulling

Heb je een kat? Gebruik de kattenbakvulling om jouw schoenen weer lekker te laten ruiken. De vulling absorbeert het vocht uit de schoenen. Daar zit vaak de stinkende geur in, dus die trekt daarmee uit de schoenen en in de vulling. Doe gewoon wat kattenbakvulling in en over de schoenen, om ze vervolgens een nacht lang te laten staan. Je zal merken dat de geur waarschijnlijk verdwenen is, waardoor je schoenen weer fris zijn.

2. Reinigen met koffiepads

Geen kat? Maar drink je wel koffie? Gebruik dan koffiepads. Die werken in principe op een vergelijkbare manier. Doe een paar van de pods in de schoenen als ze stinken. Kies daarvoor ongebruikte pads, omdat de werking anders al verloren is gegaan. De pads onttrekken het vocht en neutraliseren daarmee de geur. Op die manier zorgen ze ervoor dat jouw schoenen weer fris ruiken, zodat je die gewoon weer aan kunt.

3. Gebruik baking soda of wat azijn

Werken de bovenstaande tips niet? Probeer het dan met wat baking soda of azijn. Doe gewoon een laagje van de soda in je schoenen, en laat ze vervolgens een nacht lang staan. Zuig ’s morgens het poeder eruit. Je zal merken dat je op die manier ook de geur verwijdert, omdat dit in de soda is gaan zitten. Met azijn werkt het iets anders. Meng een beetje azijn met een paar druppels afwasmiddel in een kopje water. Week twee schone doeken in het mengsel. Stop die doeken in de schoenen. Na een nacht lang zijn de nare geurtjes of vieze luchtjes eruit getrokken en zullen je schoenen niet meer stinken.

Zo krijg je vieze luchtjes uit je schoenen

Dus stinken je schoenen of heb je er kauwgum onder? Met een paar handige tips los je dat gewoon zelf op. De schoenen zijn weer als nieuw, om die op te bergen in de kast of ze weer lekker fris te dragen.

En lukt het niet meer met de schoenen, of waren die toch al aan vervanging toe? Wij werken samen met meer dan 100 webwinkels. Zo zorgen we ervoor dat je online een prachtig paar nieuwe schoenen kunt bestellen.