In welke sandalen passen steunzolen?

In welke sandalen passen steunzolen?

Door Patrick

Draag je normaal gesproken steunzolen in jouw schoenen? Het is belangrijk om die ook in sandalen te gebruiken. Alleen op die manier krijgen jouw voeten de juiste ondersteuning, dus houd je het makkelijk langer vol. Wij delen de merken met je die daar rekening mee houden, bijvoorbeeld dankzij extra wijdte in de sandalen.

Je kunt jouw steunzolen gebruiken in zowel je schoenen als in de sandalen. Eventueel kun je er zelfs voor kiezen om een extra paar te laten maken, dat bijvoorbeeld zo onzichtbaar mogelijk is. Je kunt ze gewoon in de sandalen laten zitten, om nooit meer te vergeten om ze daarin over te nemen. Zo loop je er heel de zomer heerlijk comfortabel op.

Steunzolen: comfortabel lopen

Dankzij steunzolen zal je veel comfortabeler lopen, zoals je dat gewend bent van je andere schoenen. Wij delen een aantal handige tips om de juiste sandalen te kopen, waar je vervolgens de zooltjes in kunt gebruiken. Zo weet je zeker dat de schoenen je de juiste ondersteuning bieden. Dat is belangrijk, vooral als je er op zonnige dagen graag lekker lang op wilt blijven lopen.

En wil je ervoor zorgen dat de zooltjes zo min mogelijk zichtbaar zijn in de sandalen die je draagt? Je kunt een pantykous aantrekken, over je voeten én de zooltjes heen. Ze zitten dan als het ware onder je voet, terwijl ze niet zichtbaar zijn in de sandalen die je draagt. Op die manier oogt het allemaal netjes én blijft het zooltje mooi schoon.

Merken sandalen voor steunzolen

Diverse merken ontwikkelen hun sandalen speciaal voor het dragen met steunzolen. Dat betekent dat je ze er makkelijk in kunt plaatsen, eventueel met een panty om het zoveel mogelijk onzichtbaar te houden. Het gaat bijvoorbeeld om de merken:

 • Durea
 • Verhulst
 • Hartjes
 • Xsensible
 • Solidus
 • Lerora
 • Waldlaufer

Deze merken verkopen sandalen met een los voetbed. Dat betekent dat je het voetbed eruit kunt halen, om er daarna een eigen zooltje in te leggen. Zo sluit het mooi op elkaar en zal het in sommige gevallen zelfs niet zichtbaar zijn dat je er gebruik van maakt. In plaats daarvan oogt het allemaal natuurlijk en loop je er vervolgens heerlijk comfortabel op. Uiteraard zijn er ook andere merken beschikbaar met een los voetbed of met ruimte voor een zooltje. Kijk in dat geval goed naar de wijdte en de eventuele mogelijkheid om het voetbed eruit te halen.

Extra wijdte: bredere sandalen voor steunzolen

Het is sowieso een goed idee om op de wijdte van de sandalen te letten als je een sandaal zoekt waar je een steunzool in kunt gebruiken. Dit zijn de wijdtematen waar je uit kunt kiezen:

 • Smalle voeten: E
 • Normale voeten: G
 • Brede voeten: H
 • Zeer brede voeten: K

Veel van de merken geven bij de sandalen aan welke breedtemaat ze hebben. Op die manier kies je op basis van de wijdte, zodat je zeker weet dat de pasvorm goed past bij jouw voeten. Bovendien heb je op die manier de kans om er steunzolen in te gebruiken. Het is de makkelijkste manier om zeker te weten dat je er heerlijk comfortabel op zal lopen. Dat geldt ook voor de sandalen die je online bestelt, omdat we het er natuurlijk voor je bij aangeven.

In deze sandalen passen steunzolen

Dus, ben je benieuwd welke sandalen lekker lopen en in welke modellen je steunzolen kunt gebruiken? We leggen het je uit met de tips hierboven. Zorg er op die manier voor dat je vooraf goed weet wat je van de sandalen kunt verwachten. Het is de makkelijkste wijze om zeker te weten dat ze heerlijk comfortabel zullen lopen. Je kunt de sandalen dan heel de dag dragen, bijvoorbeeld als je naar het strand gaat of als je ’s zomers over de boulevard flaneert.