Zo kies je de juiste sandalen: drie handige tips

Zo kies je de juiste sandalen: drie handige tips

Door Patrick

Hoe kies je de juiste sandalen uit het complete assortiment dat er beschikbaar is? Dat kan best lastig zijn, al bieden we je graag zoveel mogelijk mogelijkheden. Wij laten je zien waar je allemaal uit kunt kiezen, al helpen we je natuurlijk ook graag om de juiste keuze te maken binnen de nieuwe collecties en populaire bestsellers.

Dus zoek je een paar nieuwe sandalen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Natuurlijk moeten ze er geweldig uitzien. Tegelijkertijd wil je zeker weten dat ze goed passen, zowel in de lengte als de breedte. En denk je ook na over natuurlijke materialen, over recycling en over een duurzame of verantwoorde keuze in het algemeen? Wij helpen je daar allemaal rekening mee te houden. Zo kies je in drie stappen voor de juiste sandalen.

Fijne sandalen die lekker lopen

Een paar sandalen moet er lekker zomers en sprankelend uitzien natuurlijk. Tegelijkertijd wil je zeker weten dat je daar lekker op kunt lopen. Daarom helpen we je de juiste sandalen te kiezen, door goed te kijken naar de maat in de lengte en de breedte.

En gebruik je normaal gesproken steunzolen in jouw schoenen? Ook in sandalen kun je daar heel goed gebruik van maken. Sommige sandalen hebben een los voetbed, dat je zelf kunt verwijderen om daar de zooltjes voor in de plaats te plaatsen. Bovendien bieden andere merken extra wijdte bij de tenen, bal en wreef van de voet. Zo weet je zeker dat ze heerlijk zitten, goed geschikt om langere tijd op te blijven lopen.

In 3 stappen de juiste sandalen kopen

Wil je de juiste sandalen kopen waarop je lekker kunt lopen? En ben je benieuwd hoe we dat zelf zouden aanpakken of waar anderen rekening mee houden? We zetten het voor je op een rij, om je te helpen de juiste keuze te maken. Dit zijn de drie stappen die belangrijk zijn:

  • De juiste maat en lengte
  • Speciaal voor smalle of brede voeten
  • Een duurzaam materiaal
     

De juiste maat en lengte

Begin met de juiste maat voor de sandalen, door goed te letten op de lengte. In principe begin je natuurlijk met jouw eigen maat. Dat zal in de meeste gevallen de juiste keuze zijn. Houd er rekening mee dat dit een beetje kan afwijken als je een hak onder de sandalen kiest. Je zal dan merken dat je tenen een beetje naar voren schuiven, vanwege het open karakter.

Let goed op de lengte en houd rekening met eventuele gespen of bandjes. Lukt het daarmee om je voet op de juiste plaats te houden? Of merk je dat je tenen eigenlijk een beetje te ver naar voren schuiven? Of dat de sandalen juist te groot worden? Het open karakter van deze schoenen vraagt soms om een andere maat die je gewend bent. Kijk goed naar de lengte en houd er rekening mee dat je misschien een maat groter of kleiner nodig hebt.

Speciaal voor smalle of brede voeten

Als je nieuwe sandalen kiest kun je er vervolgens rekening mee houden dat ze er zijn voor smalle voeten, voor normale voeten en voor brede(re) voeten. Op die manier vind je eenvoudig de schoenen die precies passen bij de breedte van jouw voet.

Veel merken voeren zowel een smal als een breder model. Bekijk en vergelijk de breedtematen, om zeker te weten dat dit goed past bij jouw voet. We helpen je daar graag bij, door online de modellen en merken naast elkaar te zetten. Voorkom dat je voet naast de sandaal hangt. Aan de andere kant wil je de bandjes of gespen voldoende strak om je voet kunnen sluiten.

Een duurzaam materiaal

Ten slotte is het de moeite waard om rekening te houden met de duurzame materialen die er beschikbaar zijn. Veel van de materialen zijn gerecycled of zelfs helemaal gemaakt van plantaardige materialen. Dus zoek je naar vegan leer of een ander duurzaam alternatief? Het helpt je om de beste sandalen te kiezen, waar je lekker comfortabel op zal lopen.

Zo kies je de juiste sandalen

De sandalen zijn open en zijn dus goed geschikt voor de warme(re) dagen. Zodra je naar het strand gaat of lekker over de boulevard wilt lopen is het een prettig idee om geen dichte schoenen te hoeven dragen.

Bovendien combineren de sandalen heel leuk met jouw favoriete jurkjes en de andere zomerse outfits die je wilt dragen. Ontdek ons online assortiment en gebruik de bovenstaande tips om een goede keuze te maken. Dan vind je de juiste sandalen die je eenvoudig kunt bestellen.