Waterschoenen kopen: waar moet je op letten

Waterschoenen kopen: waar moet je op letten

Door Patrick

Als je het water in gaat trek je zoveel mogelijk uit. In een zwembroek, bikini of badpak duik je de zee in of spring je in het zwembad. Maar wil je zeker weten dat je voldoende grip hebt tijdens het watersporten? Of voorkomen dat je met blote voeten over grind, rotsen of een glibberige bodem moet lopen? Dan is een paar waterschoenen een heel goede keuze. Wij helpen je de beste schoenen voor in het water te kopen.

Het is vooral belangrijk om na te gaan hoe je de waterschoenen wilt gaan gebruiken. Dus gaat het je om watersport? Dan is het net als bij andere sportschoenen belangrijk om rekening te houden met een aantal technische eigenschappen. Wij zetten die voor je op een rij aan de hand van de verschillende tips. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt, afgestemd op waar jij het meeste aan hebt.

Topmerken voor waterschoenen

Als je uitkijkt naar een heerlijke vakantie op een van de 21 mooiste stranden ter wereld wil je natuurlijk wel goed voor de dag komen. Een fijn paar waterschoenen draagt daar aan bij. Je zorgt er daarmee voor dat je kunt gaan duiken, kunt snorkelen of gewoon lekker kunt zwemmen. En denk je aan suppen, surfen of andere watersporten? Ook dan is het een goed idee om in het water de juiste schoenen te dragen.

Bekijk bijvoorbeeld de modellen van merken zoals Waimea, Seac Reef en van IceUnicorn. IN het eerste geval kies je voor een geweldige allrounder. Het tweede merk staat bekend om de unisex schoenen, waarmee jullie samen hetzelfde kunnen dragen. En allround en stevig zijn ook de schoenen van het derde merk, zodat je zeker weet dat je daarmee een goede keuze maakt.

4 tips voor de beste waterschoenen

We delen een aantal praktische tips, waarmee je ervoor zorgt dat je de beste waterschoenen koopt. Dus heb je daarmee geen ervaring of is het alweer even geleden? Geen zorgen, met onze hulp weet jij zeker dat je een goede keuze maakt. Let bij de aankoop daarom op de volgende eigenschappen:

  • De beste pasvorm
  • Het juiste type sluiting
  • Een fijn materiaal
  • Voor het type sport die je gaat beoefenen

De beste pasvorm

Heel belangrijk van een nieuw paar waterschoenen is de pasvorm. Er bestaan veel verschillende pasvormen, al vallen de meeste modellen gelukkig ‘normaal’. Dat betekent dat je gewoon uit kunt gaan van de schoenmaat, zoals je dat normaal gesproken ook doet. In sommige gevallen vallen de schoenen kleiner of groter, dus kan de pasvorm strakker of ruimer zijn. Houd daar rekening mee, de schoenen moeten goed om je voeten sluiten.

Het juiste type sluiting

Je wilt zeker weten dat de waterschoenen goed blijven zitten, ook als je aan het sporten bent. Je hebt de keuze uit schoenen zonder sluiting (geschikt om mee te zwemmen), schoenen met een koordsluiting (stevig, maar niet altijd comfortabel) en schoenen met een riempje en steekgespjes (betrouwbare sluiting). Vergelijk de verschillende varianten om de juiste keuze te maken.

Een fijn materiaal

Het materiaal van de schoenen moet fijn zitten. Dus let goed op de afwerking aan de binnenkant. Met name neopreen, textiel en plastic komen veel voor. Neopreen zal over het algemeen het snelst drogen. Zo heb je snel weer droge voeten en loop je niet de rest van de dag te soppen.

Voor het type sport die je gaat beoefenen

Ten slotte houd je bij de keuze voor de beste waterschoenen rekening met het type sport dat je gaat beoefenen. Dus ga je actief aan de slag of ga je juist kajakken? Houd daar rekening mee, zodat de schoenen goed blijven zitten. En gaat het om de zwemles of het afzwemmen van de kinderen? Er zijn waterschoenen die daar speciaal voor zijn goedgekeurd.

Gebruik onze tips om de beste schoenen voor in het water te kopen. En verdiep je op die manier ook in andere sportschoenen, bijvoorbeeld in die voor tennis.

Waterschoenen kopen

Wil je waterschoenen kopen? Wij combineren de nieuwste collecties van alle merken, dankzij de honderden (web)winkels waarmee we samenwerken. Zo weet je zeker dat je altijd het perfecte paar vindt.