Welke boots kan ik dragen onder een jurk?

Welke boots kan ik dragen onder een jurk?

Door Patrick / 21-04-2022

Welke boots draag je onder jouw favoriete jurkje of rok? Dat lijkt misschien nog niet zo makkelijk. Toch hebben we een paar praktische tips voor je. Daarmee wordt het een stuk eenvoudiger. En weet je zeker dat het combineert tot een leuke outfit.

Tip: we zochten bovendien voor je uit welke schoenen je allemaal kunt dragen onder een jurk of rok.

Een paar boots kan jouw outfit heel stoer, overtuigend of juist fris en opvallend maken. Dus ben je op zoek naar een fijn paar schoenen onder de jurk of rok die je graag draagt? En is het herfst, winter of voorjaar, dus nog niet zo warm? Dan is een paar boots waarschijnlijk een betere keuze dan sandalen of loafers, die zich weer veel beter lenen voor de warme zomerdagen.

3 boots om onder een jurk te dragen

We zochten voor je uit welke boots je kunt dragen onder een jurk of rok. Zo weet je zeker dat het een mooie combinatie is, die je bovendien lekker warm kan houden. Dit zijn de drie soorten laarzen waarmee je in ieder geval een goede keuze maakt:

  • Veterlaarzen
  • Hoge laarzen
  • Enkellaarsjes

1. Veterlaarzen

Je hebt ze waarschijnlijk al in de kast staan. En anders wordt het tijd om daar verandering in te brengen. Een paar veterlaarzen combineert fantastisch met een jurk of rok. Bovendien is het dé keuze die je ook onder een jeans of bij andere outfits aan kunt.

Tip: de veterlaarzen staan ook wel bekend als biker boots, bijvoorbeeld van Dr. Martens en andere merken.

Het zijn stoere laarzen, die dus goed passen onder een zwart of grijs jurkje. En draag je juist een rode, groene of gele rok? Door het contrast trek je de aandacht en draag je een fijne outfit die opvalt.

Tip: houd een deel van de veters van de laarzen open voor een meer casual en vrije look. Of knoop ze juist tot bovenaan dicht om het stoere karakter verder te benadrukken. Zo bepaal je zelf hoe je de boots draagt.

2. Hoge laarzen

Een paar hoge laarzen past eigenlijk altijd, zowel bij lange als bij korte jurken. Dus denk je in de zomer, de herfst, de winter of juist in de lente aan een fijne outfit? De jurkjes en rokken zijn er zowel kort als lang, met daaronder een paar hoge of lage(re) laarzen.

De hoge laarzen zijn in de winter bijvoorbeeld lekker warm. Dus trek je daar een mooie lange jurk bij aan en doe je daaronder bijvoorbeeld een thermolegging? Dan is er helemaal geen reden om tot het voorjaar of de zomer te wachten met een jurkje of rokje.

Tip: heel lekker warm zijn de overknee-laarzen. Die zijn lekker lang, omdat ze tot helemaal over de knie komen. In combinatie met een jurk of een rok is het een heel stijlvolle en elegante keuze, dus goed geschikt voor bijvoorbeeld een date.

De hoge laarzen zijn er in materialen zoals leer, nubuck en suède. Die materialen zijn er vervolgens in zwart, grijs, bruin en bijvoorbeeld wit. Op die manier is het enerzijds een neutrale keuze, terwijl je met de veters, studs en bijvoorbeeld bandjes of franjes kunt zorgen voor een meer opvallende look.

3. Enkellaarsjes

Ten slotte kun je een paar enkellaarsjes combineren met een jurk of rok. Het zijn kortere schoenen, die stoppen rond de enkel. Onder andere chelsea boots zijn populair. Met name onder een spijkerrokje of een andere stoere jurk is dit een heel mooie keuze.

En draag je een eenvoudige outfit? Kies dan een paar laarsjes met gespen of steentjes, zodat je daarmee wat meer aandacht trekt. De schoenen zijn er zowel in zwart en bruin als in andere kleuren. Op die manier bepaal je helemaal zelf hoe het eruit komt te zien.

City Western en laarzen met hak

De boots voor onder een jurk of een rok zijn er onder andere in City Western. Het zijn cowboylaarzen, waarmee je kiest voor een stoere look. Onder andere onder de little black dress is dit een heel mooie keuze.

En ga je voor een paar boots met hak? Daarmee leg je extra nadruk op de schoenen die je draagt. Zowel de hoge naaldhak, de sleehak als bijvoorbeeld de kleine hakjes vormen op die manier een goede keuze.

Boots onder een jurk

Dus denk je aan boots onder een jurk? Bekijk de verschillende schoenen voor dames. En zoom in op de boots bij ons in de collectie. Ze zijn van de mooiste merken en we hebben ze waarschijnlijk voor je op voorraad, precies in jouw maat.