Welke loafers kan ik dragen onder een jurk?

Welke loafers kan ik dragen onder een jurk?

Door Patrick

Een paar loafers onder jouw jurk: kan dat? Dat kan zeker! Sterker nog, met een paar praktische stijltips is het een bijzonder goede keuze.

Wij zochten het voor je uit, net als voor de andere schoenen om te dragen onder een jurk of rok. Zo wee je zeker dat je jouw schoenen en de rest van je outfit goed combineert. Dat geldt casual én zakelijk, zowel in het voorjaar, de zomer en de andere seizoenen door het jaar heen.

4 tips voor loafers onder jouw jurk

Dus wil je een paar mooie loafers dragen onder jouw jurk of rok? Met deze 4 tips weet je zeker dat je een mooie outfit combineert:

  • Panty in jouw loafers
  • Let op de kleur
  • Met een hakje
  • Puntige of ronde neus

1. Panty in jouw loafers

Je wilt misschien al in de winter (of de herfst) beginnen met een paar loafers onder jouw jurk of rok. Dat kan, maar draag dan wel een panty. Zo voorkom je te koude benen en voeten. En draag het liefst een loafer met wat meer profiel, met spekzolen of van rubber. Dan heb je meer grip. Let op: in de zomer wil je die materialen en veel profiel juist vermijden.

2. Let op de kleur

Combineer je een jurkje of rok met een paar leuke loafers? Houd rekening met de kleur, vooral met het contrast. Schoenen in een andere kleur dan jouw jurk laten je korter lijken. Stem de kleur af op jouw jurk of op je panty. In de zomer kun je kiezen voor een nude-kleur, waarmee jouw jurkje of rok de eye-catcher wordt.

3. Met een hakje

De loafers en ballerina’s zijn er zonder hak. Maar draag je die onder een leuke jurk of rok? Het is meteen minder vrouwelijk én het maakt je minder lang. Draag ze dus liever met een hakje, ook al gaat het maar om een centimeter.

Tip: vind je het lastig om op hakken te lopen, ook al zijn ze maar klein? Kies voor een sleehak, zodat je veel meer stabiliteit ervaart.

4. Puntige of ronde neus

Let ten slotte op het type neus van de loafers die je met de rest van jouw outfit wil combineren. Met een ronde hak zie je er automatisch wat minder slank uit. Een puntig toelopende neus maakt je een beetje slanker, en kan om die reden dus een goede keuze zijn.

Casual of een stijlvolle businesslook

Uiteraard kun je de loafers onder de jurk of rok op verschillende manieren dragen. Dat kan zowel casual als meer business:

Casual loafers

De loafers onder een jurk of rok kun je heel casual dragen. Het is een lekker luchtige keuze, zowel met een platte zool als op een kleine hak. Kijk naar de frisse en vrolijke kleuren, die je mooi kunt combineren met de rest van jouw outfit. Het is een fijn en makkelijk paar schoenen, dat je bovendien eenvoudig aantrekt. Op die manier weet je zeker dat ze makkelijk aan- en weer uitgaan, bijvoorbeeld als je thuis bent of als je ergens aankomt waar de (blote) voetjes van de vloer kunnen. En ga je naar het strand? Ook dan trek je ze makkelijk uit, om het zand tussen je tenen te voelen.

Business: zakelijke keuze

Wil je de loafers aan de andere kant juist meer stijlvol en zakelijk dragen? Ook tijdens business vormen ze een mooie keuze. Draag ze bijvoorbeeld in zwart, in grijs of in wit. Op die manier weet je zeker dat het een mooi geheel vormt, waarbij je zeker weet dat het er elegant uitziet. Bovendien is het een nette keuze die past binnen de meeste dresscodes. Daardoor hoef je je daarover in ieder geval geen zorgen te maken als je de volgende keer naar kantoor gaat.

Loafers onder een jurk

Dus, denk je aan loafers onder een jurk of een rok? Dat is een uitstekende keuze, zowel casual als meer zakelijk. Het zijn mooie schoenen voor dames, waarvan je online natuurlijk eenvoudig bekijkt welke merken en modellen er allemaal beschikbaar zijn. Wij helpen je inspiratie op te doen of zorgen ervoor dat je heel specifiek kunt zoeken naar het model waar je al langere tijd naar zoekt.

Bekijk online de verschillende loafers voor dames. Dan weet je zeker dat je vanuit de nieuwe collecties of de stijlvolle klassiekers precies kiest voor het model dat goed past bij de rest van jouw outfit.