Welke sandalen kan ik dragen onder een jurk?

Welke sandalen kan ik dragen onder een jurk?

Door Patrick / 19-04-2022

Je wilt sandalen dragen onder een jurk: hoe combineer je die op een leuke manier?

Om te beginnen: het is een geweldig en zomers idee om sandalen onder een jurk te dragen. Vooral bij een zomers jurkje of een lange stralende jurk kun je uitstekend een paar open schoenen combineren. Het zit lekker luchtig, je oogt helemaal ’s zomers én je hebt voldoende steun aan je voeten om er goed op te blijven lopen.

Tip: twijfel je over de schoenen die je kunt dragen onder een jurk of rok? We zetten in dit artikel allerlei opties voor je op een rij.

Sandalen voor vrouwen

Onder de jurk of rok draag je een paar vrouwelijke sandalen. Dat kan uiteraard heel informeel. En in sommige gevallen zelfs een beetje formeel, bijvoorbeeld met een sleehak en in een mooi gecombineerde kleur. Binnen de sandalen heb je natuurlijk de keuze uit meerdere modellen en stijlen. Dus ga je voor lekker ’s zomers en zo open mogelijk? Zoek je naar sandalen met ’s zomerse franjes en leuke details die de aandacht trekken? Op die manier wordt het een mooie aanvulling op de jurk of de rok die je draagt.

Bovendien zijn er sandalen met sleehak. Op die manier kom je meer overtuigend voor de dag. En loop je goed op hakken, dus heb je daarvoor niet de ondersteuning van een slee nodig? Dan kun je zelfs kiezen voor reguliere hakken onder jouw sandalen. Let op: een dagje naar het strand is dan natuurlijk niet zo’n goed idee…

Tip: wil je de sandalen die je onder de jurk draagt extra laten opvallen? Kies bijvoorbeeld een paar schoenen met studs of meerdere bandjes. Die trekken de aandacht, waardoor je op een stralende manier voor de dag komt.

Casual en zelfs op het werk

Casual vormen de sandalen onder jouw jurk natuurlijk een heel goede keuze. Het oogt lekker ’s zomers, fris en ontspannen. Dus ga je een dagje uit, ga je naar het strand of heb je gewoon zin om door de stad te wandelen? In al die gevallen is het een uitstekend idee om een paar fijne sandalen aan te trekken. En gaat het je om een werkafspraak of wil je naar je werk op sandalen? Teenslippers zijn op de meeste kantoren een no-go. Toch vormen sandalen vaak een uitzondering, als de dresscode niet te streng is. En kies je een paar sandalen met dikkere bandjes en meer stof of materiaal om je voeten? Dan is het waarschijnlijk een uitstekende keuze, waarop jij in combinatie met een jurkje heel representatief voor de dag komt.

Zomerse sandalen onder jouw jurkje of rok

Zowel in het voorjaar als in de zomermaanden kan het flink warm worden, zowel in het buitenland als bij ons in Nederland. Een paar sandalen is dan een heel fijne keuze, bijvoorbeeld om zweetvoeten te voorkomen. Kies een paar ’s zomerse sandalen dat lekker luchtig zit. Kijk goed naar de bandjes, die je bijvoorbeeld met een gesp vast kunt maken. Je bepaalt dan zelf hoe strak de schoenen zitten. En gaan de sandalen makkelijk aan en weer uit? Dan zijn ze bovendien goed geschikt voor het strand en andere momenten waarop de (blote) voetjes van de vloer mogen.

Sandalen onder een jurk

Een paar sandalen onder een jurk of rok is wat dat betreft een uitstekende keuze voor dames. Het is een van de fijnste paren schoenen, vooral als buiten de temperaturen op beginnen te lopen. Het voorkomt zweetvoeten. En belangrijker nog, het ziet er ontzettend leuk en ’s zomers uit. Vooral in rood, groen, geel en bijvoorbeeld blauw. Al zijn de sandalen er ook in zwart, wit, grijs en bruin: dus de meer neutrale kleuren. Ontdek online alle verschillende sandalen voor dames, die je goed kunt combineren met de favoriete jurken en rokken die je graag draagt.