Welke schoenen draag je naar je werk?

Welke schoenen draag je naar je werk?

Door Nynke

Waar de man vroeger in een pak met stropdas naar kantoor ging en de vrouw in een mantelpak, is dat tegenwoordig wel anders. Je hebt veel meer vrijheid om te kiezen wat je aantrekt. Je kan je eigen stijl laten zien. Ook de schoenen die je aandoet naar je werk gaan mee in deze trend. Naast de oude vertrouwde pumps voor de dames en een nette veterschoen voor de heren heb je veel meer keus. Wat wel overeind blijft staan is dat je je schoenen matcht bij je werkoutfit. Wij hebben de beste tips voor je.

Wat wil je uitstralen?

Schoenen maken je outfit helemaal af. Bovendien kan je er een statement mee afgeven zoals minister Hugo de Jonge dat doet. Hij is bij het grote publiek bekend geworden om zijn opvallende schoenenkeuze. Wil je net zulke schoenen als Hugo de Jonge, kies dan net als hij voor Mascolori schoenen. Is dit je wat te opvallend en ga je voor een zakelijker uitstraling? Kies dan een meer formele schoen. Ook als je net met een nieuwe baan gestart bent of op sollicitatiegesprek gaat, zit je met deze schoen nooit fout. Nog steeds netjes, maar iets gedurfder zijn de chelsea boots. Deze zijn prima te combineren met een pantalon.

Ga voor kleur

De kleur van je kleding en je schoenen roept associaties op. Als je dit weet, kan je hier handig gebruik van maken. Wil je rust en geloofwaardigheid uitstralen, dan kies je voor blauwe schoenen. Zwarte schoenen zijn zakelijk en stijlvol. Met rode pumps maak je indruk en kom je krachtig over. Wees voorzichtig met kleur in je schoenen én in je kleding. Zorg ervoor dat de kleuren goed op elkaar afgestemd zijn en elkaar versterken. Kies je voor opvallend gekleurde schoenen, combineer dit dan met meer neutraal gekleurde kleding.

Broek of rok?

Ben jij een echte broekendrager, ook dan is het niet moeilijk om goede schoenen te vinden voor je werk. Kies bijvoorbeeld voor loafers als je niet graag hakken draagt, maar ook een klassieke pump staat heel goed onder een pantalon. Als je niet goed op hakken kan lopen, moet je dit ook zeker niet doen. Bouw dit langzaam op door thuis te oefenen. Combineer eerst eens een broek met een printje samen met sneakers. Met zo’n look kan je er de hele dag tegenaan.

Do’s en dont’s in de zomer

Bij warm weer loop je in de zomer het liefst op slippers of stijlvolle sandaaltjes. Op je werk wordt dit vaak niet op prijs gesteld. Kies voor schoenen met dichte tenen. Schoenen met een open hak zijn nog steeds representatief en deze hebben een mooie zomerse kleur. Sneakers zijn erg in opkomst onder een pak. Kies hierbij voor een neutrale, witte sneaker. Ben je niet bang om je enkels te laten zien onder je pantalon, dan is een loafer een mooi model, omdat deze schoen wat meer open is. Op wat voor paar schoenen je keus ook valt, zorg ervoor dat ze gepoetst en schoon zijn. Zo maak je een verzorgde indruk.