Schoenen combineren met je oranje outfit

Voor je het weet staat de gezelligste feestdag van het jaar weer voor de deur: Koningsdag 2015! En met nog ruim een week te gaan is het de hoogste tijd om na te denken over je outfit. Ga jij ook dit jaar weer mee in de Oranjegekte en hul je jezelf in knaloranje kleding, slingers en bijpassende accessoires? Dan vraag je je vast af welke schoenen je daaronder aan moet trekken. Om je op weg te helpen laten wij je zien welke schoenen matchen bij je oranje outfit, zodat jij helemaal klaar bent om te feesten!

Oranje: niet iedereen is er dol op. Het is een kleur die je niet vaak terug ziet in het straatbeeld en veel mensen vinden het moeilijk om zo’n felle kleur te combineren. Zeker op Koningsdag. Je draagt misschien wel een compleet oranje outfit, maar de meeste mensen staan niet te springen om oranje schoenen te kopen. Want waarbij trek je ze de rest van het jaar aan dan? Je wilt natuurlijk wel schoenen die je ná deze dag ook nog aan kan!

Schoenen combineren met je oranje outfit

Geen paniek, wij laten je de leukste schoenen zien om te combineren met je oranje outfit. En we hebben aan álles gedacht. Want: je schoenen moeten op zo’n speciale dag aan heel wat eisen voldoen. Om te beginnen moeten ze comfortabel zijn – je moet zowel op Koningsnacht als Koningsdag de clubs en straten onveilig kunnen maken – én ze moeten fashionable zijn (zodat je er de rest van het jaar ook nog mee gezien kan worden).

Sandalen voor Koningsdag

Op deze nationale feestdag moet er natuurlijk flink gefeest en gedanst kunnen worden, dus laat je stiletto’s in de kast staan en kies voor iets lagers. Wil je toch iets met een hakje, draag dan sandaaltjes! Met een slee- of blokhak zorg je voor maximale stabiliteit waardoor pijnlijke tenen, hielen en blaren voorgoed verleden tijd zijn. Tip: voor deze gelegenheid wil je andere felle kleuren zoals geel, groen, lichtblauw of roze vermijden. Omdat deze kleuren over het algemeen niet heel flatterend in combinatie met knaloranje zijn, kun je het met je schoenen iets rustiger aan doen.

Sneakers voor Koningsdag

We hopen natuurlijk op een prachtige lentedag, maar het Nederlandse weer kan erg omslachtig zijn. Hou het weerbericht daarom goed in de gaten. Wil je (uit voorzorg) toch liever dichte schoenen? Je geliefde sneakers zijn niet alleen helemaal hot op dit moment, tijdens deze feestdag zijn ze ook nog eens je allerbeste vriend. Ze lopen super comfortabel, je kunt er heerlijk op dansen en grote kans dat jij aan het einde van de dag minder last hebt van pijnlijke voeten. Grijze of zwarte sneakers kunnen heel leuk staan onder je oranje outfit; je creëert er een stoere look mee onder een jeans, of een girly look onder een jurkje.  Tip: als je van plan bent om lang te lopen (door bijvoorbeeld de stad en vrijmarktjes onveilig te maken) is het handig om steunzooltjes in je schoenen te doen. Het voelt alsof je op kussentjes loopt én vermindert vaak het branderige gevoel.


Zin gekregen om te shoppen? Klik dan op een van de bovenstaande afbeeldingen. Fijne Koningsdag!