10 slimme sneaker hacks die altijd van pas komen

10 slimme sneaker hacks die altijd van pas komen

Door Patrick

Wist je dat je heel slim om kunt gaan met jouw sneakers, dankzij handige hacks? De kans is groot dat je ze in ieder geval nog niet allemaal kent, omdat we er 10 voor je hebben verzameld. Dat betekent dat je gebruik kunt maken van handige hacks en tips en trucs, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat je jouw schoenen mooi houdt. Wij leggen je uit hoe je dat doet. Ben je sowieso van de lifehacks? Dan is het natuurlijk een goed idee om ook deze in je op te nemen. Je mag ze eigenlijk niet missen, al was het maar om er anderen over er te vertellen als jij zelf weet hoe het werkt. 

10 sneaker hacks die jou leven makkelijker maken

We hebben de belangrijkste hacks voor sneakers voor je verzameld. Zo weet je zeker dat je daar heel handig mee om kunt gaan. En dat je altijd wat te vertellen hebt op de volgende verjaardag. Dan is de kans namelijk bijna 100% dat minstens één iemand ze draagt, dus dat jij daarover wat kan vertellen. 

1. Bestel een suede-borstel

Suède en nubuck krijg je normaal gesproken maar moeilijk schoon. Toch is er een oplossing om dat wel voor elkaar te krijgen. Er zijn namelijk speciale borstels beschikbaar. Daarmee zorg je ervoor dat je zelfs die delicate materialen weer netjes schoonmaakt. 

2. Doe deo in je schoenen

Je kunt natuurlijk deo in je schoenen spuiten, al lukt het daarmee niet altijd om de geur helemaal te voorkomen. Dus heb je last van stinkvoeten, misschien in bepaalde schoenen? Voorkom dat de schoenen vochtig worden. Gebruik bijvoorbeeld talkpoeder dat de schoenen lekker droog houdt. Dan zal je merken dat je ze veel minder ruikt.

3. Maak je schoenen breder

Zitten je schoenen wat te strak als je ze koopt? En heb je eigenlijk geen zin om ze eerst uit te lopen? Dat kan gelukkig een stuk makkelijker. Gebruik bijvoorbeeld een wattenstaafje. Door die we dwars tussen te plaatsen zorg je ervoor dat je de schoenen naar links en naar rechts uitrekt. Laat de schoenen een dagje staan, en trek ze dan een stuk makkelijker aan. 

4. Berg je schoenen op onder de kast

Heb je nieuwe schoenen gekocht, maar daar eigenlijk geen ruimte meer voor? Maak een lade onder een kast. Vaak staan de kasten op poten, dus los van de grond. Als jouw schoenen eronder passen berg je die voortaan heel eenvoudig op.

5. Haal zout-vlekken uit leer (met azijn)

Heb je last van zout-vlekken op je schoenen? Met name leer kan zout aan trekken, en dat ziet er niet netjes uit. Met een beetje azijn krijg je het er vaak weer netjes uit.

6. Stop ze in een douche-cap

En wil je jouw schoenen vervolgens mee op reis nemen, zonder dat ze kleding vies maken? Gebruik een douche-cap. Die doe je om de schoenen heen, om te voorkomen dat ze het vuil kunnen afgeven. 

7. Hang je sleutel aan je hardloopschoenen

Als je gaat hardlopen, waar laat je dat je huissleutel? Voorkom dat deze uit je zak valt. Maak de sleutel vast aan je schoenen, gewoon door er een veter doorheen te trekken. 

8. Schuur de zolen voor meer grip

Schuur de zolen van je nieuwe sneakers alvast als je daarmee meer grip wilt. Gebruik fijn schuurpapier. Je ruwt de zool een beetje op, waarmee je voorkomt dat je wegglijdt als je de straat op gaat. 

9. Draag schapenwol in je schoenen

En heb je koude voeten in je favoriete sneakers? Doe er een beetje schapenwol in. Op die manier voelen ze altijd lekker warm, terwijl het nauwelijks ruimte inneemt en de schoenen dus nog gewoon goed passen. 

10. Droog je schoenen met kranten

Na een natte dag je schoenen weer snel drogen? Stop er kranten in, waarvan je een prop maakt. Of gebruik keukenpapier, dat het vocht zal aantrekken. 

Tip: probeer de hacks eerst een keer met oude schoenen, in plaats van de hippe heren sneakers die je niet wilt missen. 

Bestel nieuwe sneakers

Jouw nieuwe sneakers bestel je natuurlijk eenvoudig online. We werken samen met meer dan 100 webwinkels. Dat betekent dat je kiest uit zowel de nieuwe collecties als de tijdloze klassiekers. Bestel ze online, dan heb je de schoenen snel in huis.