Deze dames sneakers zijn geschikt voor een sollicitatie

Deze dames sneakers zijn geschikt voor een sollicitatie

Door Patrick / 02-11-2022

Je gaat solliciteren en je denkt na over de schoenen die je het best kunt dragen. Misschien voel je je verplicht om een paar nette schoenen aan te trekken. Dat hoeft helemaal niet, omdat ook sneakers in veel gevallen gewoon geschikt zijn. Dat wil zeggen, als de sollicitatie voldoet aan een aantal voorwaarden of redenen. Die sommen we voor je op, en we helpen je de dames sneakers te vinden die zijn geschikt voor een sollicitatie. 

Solliciteren op sneakers

Sommigen vinden het not done om te solliciteren op sneakers. Dat is jammer, omdat je daarop echt wel mogelijkheden hebt. Dat geldt niet voor ieder bedrijf en voor iedere functie. Toch is er voldoende mogelijk, bijvoorbeeld als het past bij de bedrijfscultuur. Sowieso is het een goed idee om je te verdiepen in wat je moet doen tijdens de sollicitatie. Dus heb je weinig ervaring met gesprekken of is de vorige sollicitatie alweer een tijd geleden? Dan is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je weer helemaal op de hoogte bent.  

5 redenen om wél op sneakers te solliciteren

Ondanks dat het misschien niet altijd helemaal gepast voelt kun je prima solliciteren op sneakers. De dames sneakers zijn geschikt in verschillende situaties. Wij leggen je uit hoe je bepaalt of je de schoenen kunt dragen, of dat je voor een paar nette(re) pumps moet kiezen.

1. Het past bij de bedrijfscultuur

In sommige gevallen past het bij de bedrijfscultuur om te komen solliciteren op sneakers. Is het een kleiner bedrijf of heb je het idee dat er geen sprake is van een duidelijke hiërarchie? In dat geval is het een goed idee om je lekker down to earth te kleden. Dat betekent bijvoorbeeld dat je kiest voor een paar sneakers, in plaats van een paar pumps of andere nette schoenen.

2. Je voelt je er prettig op

En voel jij je prettig op dames sneakers? Dan is het een heel goed idee om ze aan te trekken naar jouw sollicitatie. Zo zorg je er namelijk voor dat jij je niet anders voor hoeft te doen dan je bent. In plaats daarvan straal je uit dat jij je prettig voelt. Dat helpt om een goede indruk te maken. Het zorgt er dus voor dat je meer kans maakt op de baan. En uiteindelijk zijn je schoenen maar eventjes zichtbaar, namelijk als je binnen komt en weer vertrekt.

3. Er zijn nette sneakers beschikbaar

Uiteraard heb je de keuze uit allerlei soorten sneakers. Het is verstandig om schoenen te kiezen die geschikt zijn voor een sollicitatie. Zorg er dus voor dat je een paar nette sneakers aantrekt. En dat je bijvoorbeeld kiest voor suede of nubuck, in plaats van leer. Je zorgt dan voor een meer geklede look, waardoor de dames sneakers om op de solliciteren een heel goede keuze vormen.

4. Zo kom je straks ook naar je werk

Door nu alvast op sneakers te gaan zorg je er bovendien voor dat je straks op dezelfde manier naar je werk komt. Want zou je je nu heel netjes aankleden, terwijl je dat daarna niet meer doet? Dan maak je nu misschien een extra goede indruk, maar valt het niet mee om dat uiteindelijk vol te houden. 

5. Anderen aan tafel dragen ze ook

Bij veel bedrijven hebben de recruiters of anderen ook gewoon sneakers aan. Het is juist een goed teken als je die ook aan hebt, omdat je daarmee meteen past bij de rest van het team waarmee je te maken hebt. En gebruik je onze slimme hacks? Dan zorg je ervoor dat je schoenen heel netjes blijven, dus dat je daarmee een goede indruk maakt tijdens het solliciteren. 

Dames sneakers voor een sollicitatie

Denk je aan een paar dames sneakers voor tijdens een sollicitatie? We werken samen met meer dan 100 webwinkels. Samen met hen zorgen we ervoor dat je de keuze hebt uit verschillende mooie merken. En dat je daar zowel de nieuwe collecties als de tijdloze klassiekers kunt bestellen.