Chelsea boots voor in de herfst en winter

Chelsea boots voor in de herfst en winter

Door Patrick

Misschien heb je al veel langer een paar Chelsea boots in de kast staan, maar draag je die eigenlijk nooit meer. Dat is zonde, omdat het de komende herfst en winter geldt als een van de belangrijkste trends. En heel interessant, dat geldt nu zowel voor dames als voor heren. Wat dat betreft is het de moeite waard om de nieuwe collecties te ontdekken. We werken samen met meer dan 100 webwinkels, zodat je altijd het paar laarzen of boots vindt waar je naar op zoek bent.

Wat zijn Chelsea boots?

Denk je aan een paar Chelsea boots, maar weet je eigenlijk niet precies wat het zijn? Sowieso is het de moeite waard om je in boots te verdiepen, al was het maar om dit type schoenen beter te leren begrijpen. Chelsea boots zijn laarsjes die kort zijn en nauw rond de voet en enkel sluiten. De elastische inzet van de boots maakt het makkelijk om ze aan te trekken. Traditioneel is de schoen plat, al heb je ze nu ook met een plateauzool of een kleine hak. Wat dat betreft heb je binnen de Chelsea boots steeds meer keuze, om er tijdens de herfst en de winter geweldig uit te zien.

De schoenen hebben een heerlijk eenvoudig en klassiek uiterlijk. Dat maakt ze goed geschikt voor een casual look, net als wanneer je naar je werk gaat. Dus zoek je een allemansvriend binnen de boots en laarzen? Dan vormen ze tijdens de herfst en winter een goed idee. De boots zijn warmer dan een paar sneakers, terwijl je ze tegelijkertijd heel makkelijk combineert met wat je allemaal nog meer draagt.  

Ideaal in de herfst en winter: combineer de leukste trends

De geschiedenis van de Chelsea boots gaat lang terug, helemaal tot in 1837 toen de Britse koningin die liet ontwerpen. Ze vroeg haar schoenmaker J. Sparkes-Hall om een paar enkellaarsjes te maken, met elastische inzetstukken om ze makkelijker aan te trekken. Uiteraard was het toen niet voor te stellen dat ze zouden uitgroeien tot de hippe boots die het vandaag de dag zijn.

Met name in de jaren ’50 en ’60 was er al eens sprake van een duidelijke trend. Steeds meer mensen begonnen de boots te dragen, waardoor er allerlei combinaties werden gemaakt. Dat is ook nu weer het geval, vooral in de maanden tijdens de herfst en de winter. De schoenen zitten dan lekker warm en combineren tegelijkertijd leuk met de outfits die je in deze periode waarschijnlijk het liefst draagt.

En ga je vooral voor zwart, bruin en grijs in die delen van het jaar? Dat zijn precies de kleuren waarin de Chelsea boots in de meeste gevallen beschikbaar zijn. Zo zorg je ervoor dat het allemaal netjes bij elkaar past en dat je daarmee een mooie keuze maakt. Wat dat betreft valt er voldoende te kiezen en te ontdekken, terwijl je met de Chelsea boots voor de herfst en winter eigenlijk altijd zeker weet dat je goed zit.

Chelsea boots voor in de herfst en winter

We werken samen met meer dan 100 webwinkels. Dat betekent dat je bij ons de keuze hebt uit de nieuwe collecties van allerlei merken, net als de tijdloze modellen die nooit uit de mode raken. Het is een mooie afwisseling van verschillende soorten en stijlen, helemaal afgestemd op de trends van dit moment. Bijvoorbeeld voor de herfst en de winter, waarin je jouw voeten met de Chelsea boots natuurlijk lekker warm kunt houden.

Dus ben je op zoek naar een paar Chelsea boots voor de komende koude maanden? Ze zijn goed geschikt voor de herfst en de winter, net als in het voorjaar. Sterker nog, veel van de modellen kun je ook gewoon in de zomer blijven dragen. Het zijn wat dat betreft schoenen die goed geschikt zijn voor bijna ieder moment.