Chunky loafers zijn de nieuwe trend

Chunky loafers zijn de nieuwe trend

Door Patrick

Een paar Chunky loafers is helemaal de trend van dit moment. Dat geldt voor vrouwen én voor mannen, omdat loafers het bij heel veel mensen al langer goed doen. En zoek je wél naar het stijlvolle van deze schoenen, maar vind je het comfort normaal gesproken niet groot genoeg? Dat probleem is opgelost met deze nieuwe trend. Dankzij de Chunky vormgeving van de schoenen lopen ze namelijk heerlijk zacht. Er is ruimte voor comfortabele materialen, zodat jij er lekker lang op kunt blijven lopen. 

Fijne loafers: een heerlijke keuze

Een fijn paar loafers mag eigenlijk niet ontbreken bij jou in de kast. Dat geldt voor mannen en voor vrouwen. De schoenen trek je makkelijk aan, staan goed bij veel verschillende outfits en bieden je de kans om het heel gestyled en gekleed te maken. Of om het meer casual te houden, bijvoorbeeld onder een jeans en een eenvoudig shirt.

Het valt op dat met name de Chunky loafers het de laatste tijd goed doen. Dat is een specifieke categorie binnen de schoenen, die veel meer ruimte biedt voor comfort. Aan de andere kant behouden ze hun stijl, dankzij de vormgeving van een klassieke loafer. Het is een schoen om lang op te lopen, waarmee je kiest voor een meer geklede look dan bijvoorbeeld op ballerina’s of een sneaker.  

Comfort meets style

Dus houd je aan de ene kant van de stijl van loafers, omdat je ze goed kunt dragen bij een geklede look? Maar wil je er aan de andere kant zo lang mogelijk op blijven lopen? Dan zijn traditionele loafers in veel gevallen niet geschikt. De zool is maar dun en de materialen zijn vaak hard. Dat betekent in de praktijk dat je er niet zo lang op zal lopen. En dat je daarna misschien wel last hebt van vervelende pijntjes.

Met de nieuwe trend voor Chunky loafers los je al die problemen in één keer op. Het Chunky karakter van de schoenen zorgt er namelijk voor dat ze niet zo strak en gestyled hoeven te zijn. In plaats daarvan is er meer ruimte om materialen toe te voegen, bijvoorbeeld voor de demping in de schoenen. Dat komt het comfort enorm te goede, waardoor de ervaring in de schoenen verandert.

Tip: benieuwd naar de verschillen tussen loafers en bijvoorbeeld espadrilles? We leggen het je in een ander blogartikel graag uit.

Bekijk en vergelijk de verschillende Chunky loafers die er beschikbaar zijn. Onder andere Bella Hadid draagt ze graag, net als Pernille Teisbaek. Dat zijn twee influencers, uit Nederland en Scandinavië. Ze staan bekend om hun specifieke stijl, waarmee ze anderen op ideeën brengen en helpen inspiratie op te doen. Het feit dat zij deze loafers dragen zal er waarschijnlijk voor zorgen dat meer merken daarmee aan de slag gaan. 

Chunky loafers kopen

Wil je een paar Chunky loafers kopen en die op een leuke manier combineren? Dat doe je bijvoorbeeld met een preppy stijl, met een kort rokje en daarop een truitje. Het is lekker uitgesproken en valt goed op, vooral in combinatie met de schoenen zelf die ook meteen de aandacht trekken. En vind je dat iets te veel van het goede, waardoor het niet helemaal bij je past? Geen zorgen, draag dan bijvoorbeeld een wijde pantalon en een oversized blazer. Ook in dat geval komen de loafers met een Chunky stijl goed tot hun recht.  Bovendien kun je de schoenen zowel in de zomer als het najaar blijven dragen. En daarna weer in het voorjaar. Tijdens de wintermaanden zijn ze waarschijnlijk iets te koud. Het zijn lage schoenen, die je voeten wat dat betreft niet bepaald warm zullen houden.

Doe online inspiratie op met de verschillende chunky loafers die er beschikbaar zijn. We werken samen met meer dan 100 webwinkels, waardoor we van alle merken de nieuwe collecties kunnen tonen. Dat betekent in de praktijk dat je de keuze hebt uit alle modellen en stijlen. Vergelijk ze online, om eenvoudig het paar Chunky loafers te vinden dat jij graag wilt bestellen.