Deze herenschoenen zijn een goede keuze bij een sollicitatie

Deze herenschoenen zijn een goede keuze bij een sollicitatie

Door Patrick

Een paar herenschoenen voor een sollicitatie: wat is dan de beste keuze? Het hangt natuurlijk een beetje af van het bedrijf waar je solliciteert en de functie waar je voor gaat. Toch kan het geen kwaad om rekening te houden met een paar algemene richtlijnen. Wij delen de beste tips met je, zowel voor de schoenen om wél te dragen als voor de schoenen die je beter in de kast kunt laten.

Solliciteren met zelfvertrouwen

Een paar schoenen zal er misschien niet voor zorgen dat je beter uit je woorden komt. Tenminste, niet in directe zin. Indirect heeft het wel degelijk effect. Dus ga je jouw sollicitatiegesprek voorbereiden? Natuurlijk is het verstandig om het bedrijf goed te kennen en te weten wat je wilt vertellen.

Zorg er vervolgens voor dat je een geschikt paar herenschoenen kiest. En dat je een outfit draagt waarin jij je prettig vindt, en waarmee je zelfvertrouwen uitstraalt. Zodra je in de spiegel kijkt geeft dat meteen een boost. Je weet dat je het kan en je kunt jezelf er nog even goed mee oppeppen. Op die manier hebben zowel de herenschoenen als de rest van jouw outfit wel degelijk invloed op de presentatie van jezelf die je geeft. En kunnen de schoenen er dus zomaar voor zorgen dat je met meer succes zal solliciteren.  

4x een goede keuze: schoenen om te solliciteren

Er zijn allerlei herenschoenen geschikt om op te solliciteren. Dus staat er een sollicitatie op de agenda en wil je de juiste keuze maken? Wij keken naar de verschillende merken en modellen bij de meer dan 100 webwinkels waarmee we samenwerken. Zo kwamen we tot 4 handige tips om de juiste schoenen te kiezen voor een sollicitatie.

1. Nette sneakers

Op een paar nette sneakers kom je in de meeste gevallen goed voor de dag. Dat wil zeggen, zolang je niet solliciteert als bankier of voor een functie in het hoogste segment. In dat geval zal je de schoenen netter moeten kiezen dan een paar sneakers, maar daar komen we hieronder op terug.

In alle andere gevallen zijn nette sneakers goed geschikt. Dat betekent sowieso dat de herenschoenen goed schoon moeten zijn. Draag dus niet de sneakers die je vorig weekend nog aan had naar een festival. En ga je voor wit of een andere lichte kleur? Zorg dan dat die vrij zijn van vlekken, om daarmee niet onbedoeld de aandacht te trekken.

Verder hebben de sneakers geen opvallende kleuren en zeker geen veters in een contrastkleur. In plaats daarvan houd je het meer ingetogen, voor schoenen die bijdragen aan de verzorgde outfit die je draagt.

Tip: wil je juist uitstralen dat je héél veel zelfvertrouwen hebt? Kies dan een paar rode sneakers, en profiteer van het red sneakers effect. 

2. Veterschoenen voor heren

Een paar veterschoenen is een nettere keuze dan de sneakers. Dus twijfel je of die schoenen wel de juiste indruk maken? Veterschoenen zijn sowieso een goede keuze. 

Je valt er aan de ene kant niet te veel mee op, terwijl je aan de andere kant heel verzorgd voor de dag komt. Dat is precies wat er nodig is, om een goede indruk te maken op het bedrijf waar je graag wilt werken.

3. Lakschoenen in sommige branches

Bewaar de lakschoenen voor branches waarin dat gebruikelijk is. Dus ga je voor het hogere segment bij de overheid, ga je solliciteren bij een bank of gaat het om een andere functie waar veel mannen in een pantalon of zelfs in pak lopen? In dat geval zijn lakschoenen waarschijnlijk een goede keuze. Pas ermee op bij andere functies, omdat je tijdens de sollicitatie ook niet té netjes gekleed wilt zijn. 

4. Geen loafers of espadrilles

Draag in ieder geval geen loafers of espadrilles als je op herenschoenen gaat solliciteren. Ze zijn veel te casual en zomers, of te gekleed. Die trendy herenschoenen bewaar je voor andere gelegenheden, waar je meer op mag vallen met de modellen die je kiest.

Herenschoenen voor een sollicitatie kopen

Wil je herenschoenen voor een sollicitatie kopen? Dankzij onze samenwerking met meer dan 100 webwinkels vind je daar altijd de laatste collecties en de nieuwste modellen. Doe online op je gemak inspiratie op, bijvoorbeeld aan de hand van de bovenstaande tips. Dan maak je een goede keuze, en zorg je er met de schoenen voor dat jouw kansen op die nieuwe baan weer een beetje toenemen.