Deze herenschoenen zijn geschikt voor een bruiloft

Deze herenschoenen zijn geschikt voor een bruiloft

Door Patrick / 13-10-2022

Een paar herenschoenen voor de bruiloft: het hoeft niet heel moeilijk te zijn, maar je wilt natuurlijk niet de plank misslaan. Daarom delen we een aantal handige tips, die jij kunt gebruiken om je keuze te maken. Kijk sowieso goed naar de uitnodiging, vaak staat er een dresscode vermeld. Die kun jij gebruiken om te bepalen hoe net of juist casual de schoenen moeten zijn. In dit artikel leggen we je uit welke bruiloftsschoenen voor heren een goede keuze vormen. 

Netjes en in de juiste kleur

Houd er rekening mee dat herenschoenen voor een bruiloft op twee factoren goed moeten scoren: voldoende netjes en in de juiste kleur. Net als jouw kleding op een bruiloft stem je de schoenen natuurlijk af op de eventuele dresscode die er geldt.

Dus wordt er gevraagd om black tie? Dan draag je zwarte lakschoenen. Bij tropical of casual chic kies je een paar leuke sneakers. En geldt er geen dresscode? Dan delen we hieronder een aantal tips die je kunt gebruiken om de juiste keuze te maken. Zo weet je zeker dat je goed voor de dag komt, passend bij hoe waarschijnlijk ook de rest van de heren en dames gekleed is. 

5 tips voor de perfecte bruiloftsschoenen voor heren

De perfecte bruiloftsschoenen voor heren zijn voldoende netjes, niet té formeel en tegelijkertijd natuurlijk in de juiste kleur. Dat laatste is extra belangrijk voor kleding, vooral voor vrouwen. Toch kan het geen kwaad om er ook als man rekening mee te houden. Daarom delen we 5 tips die je kunt gebruiken om de ideale schoenen te vinden onder jouw outfit op een bruiloft.

1. Geen felle kleuren

Het is een no-go om felle kleuren te dragen, zelfs bij summer chique of een andere minder formele dresscode. Met te felle kleuren zouden jouw schoenen de aandacht trekken, terwijl het moet gaan om het bruidspaar.

Houd de fel gekleurde color blocking sneakers dus lekker in de kast. En kies liever voor pastelkleuren of voor bruin. Uiteraard stem je de kleur van je sneakers af op de rest van de outfit die je draagt, zodat het er mooi bij past.

2. Vermijd zwart

Een bruiloft is een feestelijke gelegenheid, dus daar wil je zwarte schoenen het liefst voorkomen. Ze zouden de stemming kunnen drukken, al is dat een beetje afhankelijk van jouw outfit. Als je toch een donkere kleur wilt dragen maak je met bruin of donkerblauw een betere keuze. Opnieuw moeten het vooral geen te opvallende schoenen zijn. Zwart is alleen geschikt als je op basis van de dresscode gaat voor bijvoorbeeld black tie. In alle andere gevallen kun je jouw zwarte herenschoenen beter niet naar de bruiloft dragen.

3. Witte sneakers als uitzondering

Het wit is normaal gesproken gereserveerd voor de bruid. Zo is voor iedereen duidelijk wie er gaat trouwen. En belangrijker nog, is de bruid degene die het meest opvalt tussen alle andere gasten.

Dat je helemaal geen wit mag dragen is aan de andere kant niet helemaal waar. Het is voor heren bijvoorbeeld goed toegestaan om witte sneakers te dragen. Dat wil zeggen, als dat past bij de dresscode en bij de rest van jouw outfit. Vooral voor avondgasten is het heel gebruikelijk om witte sneakers te dragen, waarop je hopelijk lekker vrij kunt dansen.

4. Over sneakers en soorten schoenen

Sowieso zijn sneakers een goed idee voor avondgasten. Ben je daggast? Dan is de kans groot dat je iets netter gekleed wilt gaan. Een paar loafers, veterschoenen of lakschoenen is dan vaak een betere keuze. Als je toch kiest voor sneakers moeten die helemaal netjes zijn en zeker geen vlekken bevatten. 

5. Veterschoenen en lakschoenen

Op veterschoenen en lakschoenen maak je als man op een bruiloft een veilige keuze. Deze schoenen zijn eigenlijk goed geschikt. Pas er wel mee op tijdens een bruiloft in de zomer, vooral als de dresscode ook lekker luchtig en zomers is. 

Herenschoenen voor een bruiloft kopen

Wil je herenschoenen voor een bruiloft kopen? Wij werken samen met meer dan 100 webwinkels. Dat betekent dat je de keuze hebt uit allerlei merken en modellen, altijd in de hoogste kwaliteit. En op basis van de laatste trends, ook voor een bruiloft of een andere feestelijke dag. Doe online inspiratie op met alle verschillende modellen. Dan zorg jij er op de bruiloft voor dat je de juiste herenschoenen aan hebt, passend bij de rest van jouw outfit.