Herenschoenen vergelijken: waar let je op?

Herenschoenen vergelijken: waar let je op?

Door Patrick / 05-10-2022

Je wilt een paar herenschoenen vergelijken: waar let je op en waar houd je allemaal rekening mee? Je hebt de keuze uit allerlei merken en modellen. Waarmee je misschien wel altijd een mooie keuze maakt. Maar, lopen de schoenen daarna ook lekker comfortabel? Wij helpen je ermee op weg. Zo maak je de juiste keuze, om iedere dag plezier van te hebben. Of om een paar herenschoenen te bestellen die je bewaart voor een speciale gelegenheid. 

Nieuwe herenschoenen: gekleed of meer casual

Een paar nieuwe herenschoenen bestel je in allerlei verschillende stijlen. Doe online inspiratie op, met de beschikbare merken en de nieuwe modellen. Of ga voor een klassieke schoen, zoals de sneaker, de veterschoen, de loafer of een ander model. Wij helpen je graag inspiratie op te doen. Daarom werken we samen met meer dan 100 webwinkels, die de nieuwe collecties steeds voor je toevoegen.

Uiteraard zijn de schoenen er zowel gekleed als meer casual. Dus zoek je schoenen voor iedere dag of voor een speciale gelegenheid? Bekijk de modellen in een mooie glanzende afwerking of in de matte materialen. Ga voor zacht en lekker warm of voor een paar stoere boots waarop je extra mannelijk voor de dag zal komen. Wij helpen je online alle inspiratie op te doen. En we delen een aantal handige tips om de herenschoenen te vergelijken.  

5 tips om herenschoenen te vergelijken 

Wil je de herenschoenen graag goed met elkaar vergelijken, maar weet je niet waarop je allemaal moet letten? Wij leggen het je uit. Zodat jij in ieder geval geen belangrijke informatie over het hoofd ziet.

1. Let op de materialen

Let bijvoorbeeld op de gebruikte materialen. Herenschoenen zijn er bijvoorbeeld in:

   • Leer
    Het leer is er zowel mat als glanzend. Leren herenschoenen hebben vaak een geklede of een meer sportieve look, afhankelijk van de afwerking en de kleur. De donkere kleuren zoals zwart en bruin ogen meer formeel, terwijl wit en andere kleuren geschikt zijn voor een sportieve look.
   • Textiel
    Textiel is lekker casual en beschikbaar in zowel zwart, wit als in alle kleuren van de regenboog. Dit materiaal laat zich mooi combineren met opvallende veters in een contrastkleur. 
   • Suede
    Zoek je een meer geklede look of een luxe uitstraling? Dan is suède een interessante keuze. Het materiaal is mooi van kwaliteit en zorgt voor een verzorgde look. 
   • Nubuck
    Ook nubuck is een extra luxe keuze. De gladde afwerking hiervan lijkt een beetje op leer, maar biedt meer warmte en zachtheid. Dat zorgt voor mooie geklede sneakers, waarmee je voor allerlei gelegenheden een geweldige keuze maakt. 

2. Bekijk de schoenen van alle kanten

Kies pas een paar herenschoenen als je die van alle kanten hebt bekeken. Dat doe je online in de webwinkels waarmee we samenwerken. Of op het moment dat je de schoenen hebt besteld. Trek ze aan, en kijk in de spiegel. En trek ze daarna nog eens uit, om ze van alle kanten goed te bekijken. Voorkom bijvoorbeeld dat je voeten er heel groot of juist klein van gaan lijken.

3. Ga voor fijn comfort

Een fijn paar herenschoenen biedt in ieder geval voldoende comfort. Dat is vooral belangrijk als je veel en lang op de schoenen loopt, bijvoorbeeld op het werk. Probeer er in ieder geval alvast een stukje op te lopen (binnen) en voel waar eventuele pijntjes zitten. Vooral bij de hiel moeten de schoenen niet te veel wrijving hebben, omdat dit het comfort in de weg kan zitten.

4. Combineer met geschikte veters

Ga je voor een opvallende look met een nieuw paar herenschoenen? Kijk naar de veters en bedenk je alvast welke andere veters je er eventueel in kunt stoppen. Met platte of ronde veters en een opvallende kleur zorg je voor een uniek paar schoenen met een geweldige look.

5. Ga voor hoog of laag

Vergelijk de herenschoenen die hoog en laag zijn. Ga voor hoog in het najaar en de winter, en als je zoekt naar een paar stoere boots. De lage schoenen zijn beter geschikt voor een korte broek en de meer warme dagen.

En zoek je mooie schoenen voor een bruiloft? Ook daarvoor hebben we een aantal praktische tips verzameld. 

Online herenschoenen vergelijken

Wij helpen je online de herenschoenen te vergelijken. Dat is heel eenvoudig, vanuit het aanbod van de meer dan 100 webwinkels waarmee we samenwerken. Zo kies je altijd voor schoenen uit de nieuwste collecties, van gerenommeerde merken die weten hoe je zorgt voor aangenaam comfort.