Klassiekers: wat zijn klassieke schoenen?

Klassiekers: wat zijn klassieke schoenen?

Door Patrick

Echte klassiekers zijn altijd een goede keuze. Maar, wat zijn de klassieke schoenen die je daarvoor goed kunt gebruiken? Wij zochten het voor je uit. Daarvoor spraken we met de meer dan 100 webwinkels waarmee we samenwerken. En met de specialisten van de merken die ze voeren, voor een compleet overzicht over de verschillende klassieke schoenen.

Dus ben je benieuwd naar de ware klassieke schoenen, waarmee je stijlvol voor de dag komt? We combineren een aantal new classics en de schoenen die al langer meegaan. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Met minimaal vier klassiekers zorg je ervoor dat de schoenen mooi combineren bij de outfits die je het liefst draagt.

Wat zijn klassieke schoenen?

Een paar klassieke schoenen gaat al jaren mee. En vormt een goede keuze, bij praktisch iedere outfit die je draagt. Het unieke van de klassiekers is namelijk dat ze zich makkelijk laten combineren. Je bent helemaal vrij in wat je draagt, al is het natuurlijk de moeite waard om rekening te houden met het seizoen. Zo weet je zeker dat de schoenen passen bij het voorjaar, de zomer, het najaar of bijvoorbeeld de winter. En ben je gewoon benieuwd naar de geschiedenis? Dan helpen we je daar graag in te duiken.

We hebben een aantal typische klassieke schoenen voor je verzameld. Dus denk je aan een paar loafers, enkellaarsjes, laarzen of pumps? Het zijn de typische klassieke modellen, waarvoor we natuurlijk een aantal tips en suggesties voor je hebben verzameld.

Typische klassieke schoenen

De klassiekers hebben een chique uitstraling. Of ze ogen juist meer modern, ondanks de rijke historie die erachter schuilgaat. Wat dat betreft valt er van alles te ontdekken met de verschillende modellen. Van dikke schoenen met opvallende gespen tot aan de modellen die met zo min mogelijk zoveel mogelijk uitstralen. Wij zetten het voor je op een rij, zodat jij een beter beeld krijgt van de klassieke schoenen waar je uit kunt kiezen.

1. Loafers als chique schoenen

Heel chique klassieke schoenen zijn loafers. Ze vormen al jaren de ware klassieker, waarmee je bovendien kiest voor een knipoog naar het verdere verleden. De schoenen zijn er in moderne materialen en met dikke gespen, net als in de meer klassieke en sobere stijl. Dus zoek je naar iets bijzonders, zowel voor een feestje als voor iedere dag op het werk? Dan vormen loafers een uitstekende keuze, zowel op een Chunky zool die dikker is als op een smalle klassieke zool.

2. Laarzen voor de meeste seizoenen

Een paar laarzen is bij veel vrouwen favoriet, al zijn de schoenen er natuurlijk ook voor mannen. Het is een ware klassieker, waarbinnen je bovendien de keuze hebt uit allerlei stijlen en soorten. Dus ga je voor een paar nette Chelsea boots of stoere veterlaarzen? Dat heeft weer een heel andere look dan wanneer je kiest voor platte laarzen of met een hoge zool. Doe online inspiratie op met de diverse soorten laarzen, van heel klassieke schoenen tot aan de meer moderne modellen die je makkelijk combineert.

3. Enkellaarsjes die je eenvoudig combineert

Enkellaarsjes zijn er vooral voor dames. Ze zijn er heel ’s zomers en meer geschikt voor de winter, natuurlijk in allerlei soorten en maten. Dus zoek je naar een hoge hak, een blokhak of zonder hak? Kies hoe klassiek je ze wilt dragen, zowel in zwart als in de verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen.

4. Pumps voor een feestje

Op een paar pumps vier je het beste feestje. Je ziet er meteen stijlvol uit, vooral met de meer klassieke schoenen in deze categorie. Kies je voor een hoge hak om meer indruk te maken? Of voeg je daar zelfs moderne glitters en extra’s aan toe? Je bent helemaal vrij in de manier waarop je deze populaire en klassieke schoenen draagt.

Klassieke schoenen kopen

Een paar klassieke schoenen kopen: dat doe je eenvoudig online. En ben je bijvoorbeeld op zoek naar een paar klassieke sneakers? Ook die vind je bij ons online, bij de 100 webwinkels waarmee we samenwerken.

Bestel online jouw schoenen en kies uit de verschillende klassiekers. Of geef er je eigen draai aan, voor een mooie mix en match met jouw favoriete outfits. Wij helpen je de inspiratie op te doen, zodat jij online de schoenen kunt bestellen die je zoekt.