Top 5 klassieke sneakers

Top 5 klassieke sneakers

Door Patrick

Wat zijn de klassieke sneakers die in de kast echt niet mogen ontbreken? Wij zochten het voor je uit. Daarvoor spraken we met de meer dan 100 webwinkels waarmee we samenwerken. Je kunt daar de schoenen veelal nog gewoon bestellen. Dus wil je terugverwijzen naar het verleden? Of zoek je gewoon schoenen waarop je zeker weet dat je stijlvol voor de dag komt? Wij maken het je graag makkelijk met de volgende tips.

Een paar klassieke sneakers staat geweldig, loopt heerlijk en is er natuurlijk in allerlei stijlen. Zelfs de klassiekers kun je namelijk helemaal naar je hand zetten. Soms is de vorm nog origineel, maar heb je inmiddels de keuze uit een aantal moderne materialen. Zo vind je precies de schoenen die je zoekt, afgestemd op het seizoen en de outfits waar jij blij van wordt.

Wat zijn klassieke sneakers?

Een paar klassieke sneakers: wat is dat eigenlijk? Het is in sommige gevallen bijna kunst. Veel mensen hebben de schoenen gewoon in de kast staan, of zelfs in een vitrine. Ze kijken er alleen maar naar, om alle mogelijke slijtage te voorkomen. Toch begrijpen we het aan de andere kant ook als je de schoenen graag aantrekt.

Juist als je op de klassieke sneakers loopt zorg je er namelijk voor dat ze bijdragen aan jouw outfit. En dat je een statement maakt, op schoenen die we allemaal kennen. Dus ga je voor de typische sportieve look? Voor een meer klassieke stijl of voor een ander karakter en symbool dat de historie heeft gevormd? Wij helpen je inspiratie op te doen met de top 5 ware klassiekers onder de sneakers.

Top 5: ware klassiekers

De klassieke sneakers zijn sportief, comfortabel en bovendien geweldig om te zien. Ze zijn stoer en ze zijn stijlvol, omdat ze al die verschillende kenmerken combineren. Het is een schot in de roos gebleken van de merken. Wij zetten ze voor je op een rij, al is de kans groot dat je er minimaal 3 of 4 van de 5 al kent (of zelfs in de kast hebt staan).

1. Converse All Stars

Deze ken je sowieso: de Converse All Stars sneakers. Het zijn de typische klassieke sneakers, die je inmiddels in allerlei uitvoeringen kunt kopen. Ze worden gedragen over heel de wereld. De rubberen zool en de katoenen bovenlaag vormen de perfecte match. Ze lopen heerlijk, passen goed bij allerlei outfits en blijven bovendien heel lang goed. Je hebt natuurlijk de keuze uit wit, grijs en blauw, net als uit allerlei andere kleuren en meer specifieke stijlen.

2. Puma Original

De Puma Original is de bekendste schoen van dit merk, dat lang in een strijd verwikkeld is geweest met Adidas. Twee broers hadden allebei hun eigen merk. De Original-schoen van dit merk zorgde ervoor dat Puma een grote naam wist te worden. De sneakers combineren suède en leer, als fijne materialen die bijdragen aan een stijlvol geheel.

3. Adidas Stan Smith

De Adidas Stan Smith vormt een van de antwoorden van het merk op het succes van Puma. De schoenen zijn vooral populair in wit, met een groen element op de hiel. Het was dé tennisschoen in de jaren ’60. Inmiddels is het een casual sneaker, maar daarmee is de rijke historie van dit model natuurlijk niet verloren gegaan.

4. Nike Air Max

Meer sportief is de Nike Air Max sneaker. Het is een ware klassieke sneaker, die helaas niet meer wordt gemaakt. Dat betekent dat er nog wel modellen beschikbaar zijn die erop lijken, maar dat het origineel lastig verkrijgbaar is. Wat dat betreft hopen we dat je deze klassieke al in de kast hebt staan.

5. Vans Old Skool

De Vans Old Skool hebben het klassieke element eigenlijk al in de naam zitten. Het was oorspronkelijk een merk en een schoen voor skaters, maar het model is uitgegroeid tot een ware klassieker. De schoenen zijn er natuurlijk in zwart met wit, net als in meer kleuren die goed combineren tot een uitgesproken of meer klassieke outfit.

Klassieke sneakers kopen

Wil je een paar klassieke sneakers kopen? Veel van de klassieke modellen zijn nog gewoon te koop. Wij helpen je graag de inspiratie op te doen, voor een geweldig model waar je nog iedere dag op kunt lopen. Ontdek de casual sneakers, net als de meer sportieve modellen en zelfs de items die je naar werk kunt dragen.