Wat zijn de beste hardloopschoenen voor dames?

Wat zijn de beste hardloopschoenen voor dames?

Door Patrick

Hoe vind je de beste hardloopschoenen voor dames? Wij delen de handige tips en wijzen je op de modellen om in ieder geval met elkaar te vergelijken. Zo kies je schoenen die de juiste ondersteuning bieden, die je helpen om verder te komen of die ervoor zorgen dat je technisch goed kunt blijven lopen.

Wij wijzen je op de beste schoenen voor hardlopen van dit moment, speciaal voor dames of op basis van unisex. Dat betekent dat zowel dames als heren erop kunnen lopen, dankzij de geweldige technieken die je ondersteunen en helpen om harder te gaan of verder te komen.

Voor beginners en bij meer ervaring

De beste hardloopschoenen vind je door uit te gaan van de manier waarop je loopt. We deelden eerder al een aantal handige tips om de beste schoenen te kopen. Gebruik die tips om er als beginner of als marathonloper voor te zorgen dat je de beste schoenen kiest. Zo weet je zeker dat de schoenen je precies ondersteunen op de manier die je zoekt.

Houd er rekening mee dat het beste paar hardloopschoenen vooral technisch goed moet zijn. Het gaat niet om de looks, dus probeer daar in eerste instantie doorheen te kijken. Zo weet je zeker dat de schoenen doen wat je ervan vraagt, in plaats van dat ze er alleen mooi uitzien.

De beste sportschoenen voor dames om te hardlopen

Als je zoekt naar de beste sportschoen voor hardlopen voor dames mogen de volgende modellen in ieder geval niet ontbreken. Ze bieden je extra veel comfort, zijn geschikt om verder op te komen of zijn lekker allround en dus ideaal om op te trainen.

Dit zijn de 7 beste modellen hardloopschoenen voor dames van dit moment:

  • Nike React Infinity Run Flyknit 2
  • Asics Gel Nimbus 24
  • Nike ZoomX Invisible Run Flyknit
  • Brooks Adrenaline GTS 21
  • Asics Gel Contend 7
  • Nike Air Zoom Tempo NEXT%
  • Adidas Ultraboost 21

Nike React Infinity Run Flyknit 2

De Nike React Infinity Run Flyknit 2 is de doorontwikkeling van de schoenen waarmee Nike belooft om blessures tijdens het hardlopen te voorkomen. De nieuwe foam in de middenzool heeft allerlei technische snufjes om je te helpen. Bovendien ventileert de schoen goed, dus is deze goed geschikt voor allerlei omstandigheden.

Asics Gel Nimbus 24

De Asics Gel Nimbus 24 behoren absoluut tot de beste hardloopschoenen voor dames die er beschikbaar zijn. Het damesmodel van het merk heeft een drop van 13 millimeter, dat is 3 millimeter meer dan die voor de herenschoenen. Op die manier ervaar je meer ondersteuning, dus is dit een ideale trainingsschoen voor het hardlopen.

Nike ZoomX Invisible Run Flyknit

De Nike ZoomX Invisible Run Flyknit is ideaal voor een lange run op een lager tempo. Je ervaart veel demping in de schoenen, om het relatief comfortabel te houden en goed te blijven lopen. De schoenen helpen je na iedere stap weer goed te landen, om technisch goed te lopen en de gewenste ondersteuning te ervaren.

Brooks Adrenaline GTS 21

De Brooks Adrenaline GTS 21 is een sportschoen met lekker veel demping, dus goed geschikt voor de langere afstanden. Het DNA Loft Foam in de middenzool zorgt voor extra veerkracht. Dit is helemaal doorgetrokken van de hiel tot en met de voorvoet, voor een fijn paar hardloopschoenen voor dames.

Asics Gel Contend 7

De Asics Gel Contend 7 is zowel geschikt voor beginnende hardlopers als wanneer je al wat meer ervaring hebt. De schoenen staan bekend om hun comfortabele pasvorm, gecombineerd met het mesh-bovenwerk. Op die manier ervaar je fijne demping en heb je een goede loopervaring, ook als je grotere afstanden loopt.

Nike Air Zoom Tempo NEXT%

De Nike Air Zoom Tempo NEXT% is een favoriet van veel dames die willen hardlopen. De schoen is ontworpen als een alledaagse variant van de Alphafly Next%. Op die manier kun je er jouw trainingen mee doen. Je loopt op een krachtpatser die is ontworpen om lekker snel mee te gaan, juist op de middellange afstanden.

Adidas Ultraboost 21

Zoek je naar de beste hardloopschoenen voor lange afstanden? Dan is de Adidas Ultraboost 21 een uitstekende keuze. Het extra Boost-materiaal in de middenzool zorgt voor extra demping en comfort. Bovendien is het een duurzame schoen, dankzij het gebruik van Parley Ocean Plastic, afkomstig uit de plasticsoep.

De beste hardloopschoenen voor dames kopen

Wil je de beste hardloopschoenen voor dames kopen en ben je ook benieuwd naar de modellen voor heren? Wij laten je online zien hoe de je beste keuze maakt, voor een geweldige hardloopervaring.