Wat zijn de beste hardloopschoenen voor heren?

Wat zijn de beste hardloopschoenen voor heren?

Door Patrick

Je wilt natuurlijk de beste hardloopschoenen voor heren kopen: waar let je dan op? Wij zochten het voor je uit. Bovendien houden we rekening met jouw niveau, zodat je zowel als beginnende hardloper en als marathonloper precies vindt wat je nodig hebt.

Goede hardloopschoenen hoeven er niet flitsend uit te zien. Het is mooi meegenomen, maar je zoekt eigenlijk naar schoenen die de juiste ondersteuning bieden. Of juist het gebrek daaraan, voor een natuurlijker voetgevoel. Bovendien is het verstandig om rekening te houden met overpronatie of eventuele voetproblemen. Je kiest dan de beste schoenen voor hardlopen, waarmee je de basis legt voor geweldige prestaties.

Voor beginners tot marathonlopers

Houd er rekening mee dat de manier waarop je loopt en jouw niveau aan ervaring bepalen welke hardloopschoenen de beste keuze zijn. We deelden al eens vijf handige tips, om een goede keuze te maken. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat marathonlopers nauwelijks demping hebben. Ze kiezen voor lichte schoenen met zo min mogelijk toevoegingen. Als beginnende loper heb je meer aan een hardloopschoen met meer demping en ondersteuning.

Dit zijn de beste hardloopschoenen en sportschoenen

We zochten voor je uit welke beste hardloopschoenen voor heren er beschikbaar zijn. Het zijn allemaal sportschoenen, speciaal ontwikkeld om jou zo goed mogelijk te laten hardlopen.

Dit zijn de modellen die niet mogen ontbreken in je vergelijking:

  • Mizuno Wave Inspire 18
  • Asics Gel Trabuco 10
  • Adidas Adizero Adios Pro 2
  • New Balance Fresh Foam 1080V12
  • Under Armour Charged Breeze
  • Adidas UltraBoost 21
  • Nike ZoomX Invisible Run Flyknit

Mizuno Wave Inspire 18

De Mizuno Wave Inspire 18 is de beste hardloopschoen voor heren als je last hebt van overproneren. Het betekent dat je niet helemaal recht afwikkelt, dus dat je een schoen zoekt die dat een beetje compenseert. Veel mensen hebben daar last van, dus het is een schoen die goed geschikt is voor jouw dagelijkse trainingen én voor een wedstrijd over meerdere kilometers.

Asics Gel Trabuco 10

De Asics Gel Trabuco 10 zijn speciaal geschikt voor trailrunning, al kun je er ook op andere ondergronden goed mee hardlopen. Dankzij de extra grip kun je zonder problemen de modder in, als je het extra uitdagend wilt maken. De flexibele laag in de middenzool zorgt ervoor dat je onderweg zo min mogelijk voelt van scherpe stenen en andere objecten.

Adidas Adizero Adios Pro 2

De Adidas Adizero Adios Pro 2 zijn lekker neutraal en goed geschikt voor zowel heren als dames. Je loopt er lange afstanden mee, bijvoorbeeld dankzij de carbonstaafjes in de middenzool die zorgen voor meer stijfheid. Het faam van de zool geeft veel energie terug, om soepel te blijven lopen en het veel langer vol te houden.

New Balance Fresh Foam 1080V12

De New Balance Fresh Foam 1080V12 behoren tot de beste hardloopschoenen voor heren, dankzij hun neutrale opbouw. De lichte demping maakt je lekker flexibel. Bovendien voelt de schoen lichter en zachter aan dan je misschien gewend bent, dankzij het gebruik van de Fresh Foam X-tussenzool.

Under Armour Charged Breeze

De Under Armour Charged Breeze is goed geschikt als allround hardloopschoen, waar je dagelijks op kunt lopen en ook de wedstrijden mee kunt doen. Je kunt rekenen op een goede demping, voldoende flexibiliteit en voldoende ventilatie. Dat betekent dat je ondanks het tempo dat je loopt lekker koele voeten houdt in deze hardloopschoenen voor heren.

Adidas UltraBoost 21

De Adidas UltraBoost 21 is speciaal ontworpen voor de lange afstanden. Je kunt rekenen op veel demping en comfort, om het langer vol te houden dan je zou verwachten. Het isolerende bovenwerk van de schoenen houdt je voeten lekker droog, ook als het begint te regenen. Houd er rekening mee dat de schoenen wat breed vallen.

Nike ZoomX Invisible Run Flyknit

De Nike ZoomX Invisible Run Flyknit heeft responsief foam in de middenzool. Dat zorgt er tijdens het duurlopen voor dat het relatief comfortabel blijft, dankzij een zacht gevoel tijdens iedere stap. Het is een fijne trainingsschoen om veel op te lopen, bijvoorbeeld als je van plan bent om de marathon te gaan doen.

De beste hardloopschoenen voor heren kopen

Wil je de beste hardloopschoen voor heren kopen en zoek je ook naar de topmodellen voor dames? Wij zetten ze voor je op een, om je te helpen de beste keuze te maken.