Rita Ora x adidas: 2 nieuwe collecties!

Rita Ora x adidas: 2 nieuwe collecties!

Door Darcy

Kun jij ook geen genoeg krijgen van de sneakers, trainingsbroeken en sweaters die Rita Ora al eerder ontwierp voor adidas? (Yep, dat is met een kleine 'a'!) Dan hebben wij goed nieuws: collectie nummer tien en elf zijn onderweg - en wij geven je een voorproefje.

Dat adidas niet vies is van een samenwerking hier en daar, is oud nieuws (zoals met Pharrell Williams). Maar ook de collecties van Rita Ora waren telkens een schot in de roos. Zo raak zelfs, dat adidas het aandurft nu twee (!) nieuwe collecties tegelijk uit te brengen: ‘Planetary Power Pack’ en ‘Cosmic Confession Pack’. Zoals de namen al een beetje verraden, zijn de collecties gebaseerd op de ruimte en het sterrenstelsel. Inspiratiebron? Rita's nieuwste tattoo. Gouden randje De Cosmic Confession-lijn heeft een gouden randje. Waar de klassieke Stan Smiths wat subtiele gouden details hebben, krijgt de ZX Flux een compleet gouden achterkant. De Superstars binnen de collectie doen bijna moonboot-achtig (moon, ruimte, sterrenstelsel, snappie?) aan, met oversized klittenbandsluiting en al. In de Planetary Power-lijn komt de buitenaardse touch door de vorm, het colourblockingeffect en de speciale Planetary Power-badge.

Geometrische tattoo

De inspiratie voor deze ‘ruimtelijke’ collectie kwam dus van Rita's tatoeage, of eigenlijk al iets eerder. ‘Ik deed veel research naar geometrie en raakte geïnteresseerd in de ruimte en de sterren. Ook heb ik net een nieuwe tattoo op mijn rug laten zetten’, vertelt de zangeres aan Fashionista.com. ‘Die refereert naar de ruimte. Hij is heel gedetailleerd, en dat was iets dat we ook in de collectie wilden laten zien.’ Hebben! De prijzen van de Rita Ora x Adidas-items liggen tussen de € 25,- en € 135,-. Benieuwd geraakt? De collectie ligt in de winkels én is online te koop.