Hippe sneakers kopen: waar moet je op letten?

Hippe sneakers kopen: waar moet je op letten?

Door Patrick

Je wilt een paar hippe sneakers kopen: goed plan! Het zijn schoenen die je voor allerlei gelegenheden kunt dragen. En die je natuurlijk ook prachtig in de kast kunt zetten, als verzamelitem. Dus hoe je er ook gebruik van wilt maken: wij delen een aantal handige tips die je kunt gebruiken. Dan weet je goed waar je op moet letten als je hippe sneakers koopt. Die je natuurlijk heel eenvoudig online bestelt.

Wat zijn hippe sneakers?

Laten we eerst eens vaststellen wat een paar hippe sneakers eigenlijk is. Want, wanneer zijn schoenen hip of trendy? Het heeft natuurlijk te maken met de trends van dit moment. Daarom houden de merken en webwinkels waarmee we samenwerken de modetrends goed voor je in de gaten. In veel gevallen gaat het om nieuwe trends op de catwalk, die zich daarna door laten vertalen naar de hippe sneakers die jij kunt kopen. Die kun je vervolgens bestellen om ze te dragen, of bestellen als collectors-item waar je trots op kunt zijn. In de beide gevallen bestel je de schoenen eenvoudig online, waarna je een paar hippe sneakers in de kast hebt staan. 

5 tips voor hippe sneakers

Je wilt hippe sneakers kopen en je zoekt naar tips: die hebben we voor je! Wij kijken goed naar de meer dan 100 webwinkels waarmee we samenwerken. Zo zoeken we voor je uit waar je het best rekening mee kunt houden. Daar kun jij vervolgens je voordeel mee doen.

1. Bedenk hoe je ze wilt dragen

Denk allereerst na over hoe je de schoenen wilt dragen. En, óf je ze wilt dragen. Want bestel je een paar sneakers voor in de kast, als aanvulling op de rest van je collectie? Dan is de pasvorm en natuurlijk helemaal niet zo belangrijk.

Als je wel van plan bent om ze te gaan dragen kun je besluiten om daarop te sporten of om ze juist casual te dragen. En wil je daarop naar je werk of gaat het om een paar schoenen voor een avond uit? Bedenk hoe je ze wilt dragen, zodat de hippe sneakers goed passen bij andere outfits die je draagt of passen binnen de stijl zoals die op kantoor gebruikelijk is.

2. Kijk naar de schoenvorm

Kijk vervolgens naar de schoenvorm van de sneakers die je op het oog hebt. Het is belangrijk dat de schoenen voelen als een verlenging van je voet. De sneakers zijn er zowel laag en strak gevormd als bijvoorbeeld laag en een stuk breder dankzij de zool.

Dus ga je voor een sportieve vorm met voldoende stevigheid? Of zoek je naar een paar sneakers waarmee je zorgt voor een meer urban look? Let op de vorm van de schoen, en stem daar de hippe sneakers die je zoekt op af.

3. Probeer de pasvorm

De precieze pasvorm merk je pas op het moment dat je de schoenen aantrekt. Bestel ze online, pas ze op je gemak en ervaar op die manier of ze inderdaad lekker lopen. De pasvorm kan heel anders zijn dan de schoenvorm, omdat het in dit geval gaan om de binnenzijde. Ervaar simpelweg of de schoenen prettig lopen, dus dat jij zin krijgt om er lekker op uit te trekken. Houd er wel rekening mee dat de schoen zich soms even naar je voeten moet ‘zetten’.

4. Let op het retourbeleid

Bestel je de schoenen online bij een van de meer dan 100 webwinkels waarmee we samenwerken? Kijk alvast naar het retourbeleid. Kies een winkel waar je de hippe sneakers bestelt en eventueel makkelijk kunt retourneren. Vooral bij hippe modellen kunnen de kleuren, de schoenvorm en de pasvorm in de praktijk nog weleens anders uitpakken dan wat je online ziet en daardoor verwacht.

5. Verleng de levensduur

Wil je de hippe sneakers bestellen en die vervolgens zoveel mogelijk gaan dragen? Bescherm ze op voorhand alvast met bijvoorbeeld een nano-spray. Zo voorkom je dat vocht en vuil zich kunnen hechten. Je verlengt de levensduur, zodat je er veel langer plezier van hebt. Dat was bijvoorbeeld een goed idee geweest bij de Nike Air Max 1, omdat die niet meer worden gemaakt.

Hippe sneakers kopen

Met de bovenstaande tips kun je een mooi paar hippe sneakers kopen. Dat doe je bij de meer dan 100 webwinkels waarmee we samenwerken. Zo weet je zeker dat je altijd de laatste trends ontdekt, van de mooiste merken die er beschikbaar zijn.